Vandaag kondigde Coldplay de wereldwijde release aan van hun achtste album, ‘Everyday Life’ dat uitkomt op 22 november en verschijnt via Parlophone / Atlantic op CD, vinyl, cassette en digitale formaten. Het 53-minuten durende album is opgesplitst in twee delen, ‘Sunrise’ en ‘Sunset’.

Twee singles van het album, ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ gingen vanavond in première als de twee ‘Hottest Records In The World’ door Annie Mac bij BBC Radio 1. Beide tracks zijn vanaf nu te downloaden en te streamen. Bekijk de lyric videos van ‘Orphans’ en 'Arabesque'. Via Third Man Records, het onafhankelijke Nashville-gebaseerde label, is er ook een 7-inch vinyl beschikbaar van beide songs.

Everyday Life’ werd geproducet door The Dream Team en heeft featurings van Stromae, Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier. Voor het artwork gebruikte Coldplay een foto van de band van de overgrootvader van gitarist Jonny Buckland die dateert uit 1919. Het beeld werd vorige week gebruikt voor mysterieuze posters en billboards over de hele wereld, van São Paulo tot Tokyo. De tracklisting werd bekendgemaakt via kleine advertenties in de lokale kranten van de Coldplay-leden (Exeter, Southampton, Fife en Flintshire) en ook bij ons in De Morgen.

Tracklisting
Sunrise
Church
Trouble In Town
Broken
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend

Sunset
Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بنی آدم
Champion Of The World
Everyday Life

De eerste details van ‘Everyday Life’ werden eerder deze week onthuld wanneer de band een getypte, gesigneerde briefjes stuurden naar 500 Coldplay fans ter wereld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over