De affiche voor Cactusfestival 2022 krijgt stilaan vorm. Eerder pakte de organisatie al stevig uit met namen als Balthazar, Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals, Richard Hawley, Supergrass en The Tallest Man On Earth. Nu laat het Brugse festival weten dat ook Intergalactic Lovers, Arab Strap, Nordmann en TRAAMS naar het Minnewaterpark afzakken deze zomer. Met deze laatste drie namen is de line-up voor zondag 10 juli compleet.

Intergalactic Lovers
Met ‘Bobbi’ leverde Intergalactic Lovers midden 2021 een belpop classic in the making af. Het was de voorbode op sterke vierde plaat 'Liquid Love', die in februari 2022 uitkwam. De band, die ondertussen al dertien jaar op de teller heeft staan, deed voor dit album beroep op de diensten van Luuk Cox - a.k.a. Shameboy - als producer. Het resultaat is aan de ene kant herkenbaar Intergalactic Lovers, aan de andere kant opnieuw fris en vernieuwend. Intergalactic Lovers komt op vrijdag 8 juli naar Cactusfestival.

Arab Strap
Met het duo Aidan Moffat en Malcolm Middleton als spil, geldt Arab Strap als één van de belangrijkste en invloedrijkste Schotse indiebands sinds ze mid jaren '90 werden opgepikt door radiolegende John Peel. Hun muziek, gedragen door de in een zwaar accent gedrenkte bariton van Moffat, bezit een uniek poëtisch karakter en verkent schoonheid, droefenis, seks, drugs, liefde en dood. Alles in één. Hun flarden postrock, subtiele electronica, klikkende drumbeats en Moffat's half gezongen-half gesproken verhalen weerklinken op zondag 10 juli in het Minnewaterpark in Brugge.

Nordmann
Sinds hun zilveren medaille op Humo's Rock Rally 2014 is Nordmann uitgegroeid tot een vaste waarde in onze vaderlandse scene. Hun combinatie van impro-jazz met de power van rock doet het goed op festivalpodia én op plaat. Voor hun laatste worp 'In Velvet' schakelde Nordmann de hulp in van topproducer Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhola, Balthazar). Resultaat is een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Dat Nordmann zowel live als op plaat op het toppunt van hun kunnen zijn, bewezen ze vorig najaar al in Cactus Club en doen ze andermaal op zondag 10 juli op Cactusfestival.

TRAAMS
Het Britse TRAAMS brengt een scherpe combo van motorische drums, dissonante gitaren en hypnotische baslijnen. Ze gooien krautrock, shoegaze en postpunk in de blender, tot een catchy en opwindend resultaat. TRAAMS plaveiden samen met generatiegenoten als Eaguls, Iceage, Gilla Band en Preoccupations de weg voor de postpunk revival van de jaren 2010. Zelf gelden ze als een belangrijke invloed voor veel bands die de laatste jaren de gitaar omgespten en hun twee albums ‘Modern Dancing’ en ‘Grin’ groeiden uit tot cultplaten onder indieliefhebbers. Live deelt het drietal uit Chichester graag rake klappen uit. Ideaal om de derde dag van Cactusfestival op gang te trappen.

Tickets voor Cactusfestival zijn beschikbaar via www.cactusfestival.be. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival
Datum: 
8, 9 en 10 juli 2022
Locatie: 
Minnewaterpark, Brugge

Reservatie:

Meer over