“De inspiratie voor 'vol' was de bloedknappe zanger van Maneskin, de band die het songfestival won." zegt MEROL. "Net als heel Europa, viel ik als een blok voor hem. Maar hij weet zelf al te goed dat hij een Adonis is en dat maakt hem ook vervelend arrogant. Hij is hét voorbeeld van iemand die vol van zichzelf is. En dat zelfvertrouwen is natuurlijk stiekem ook weer aantrekkelijk."

“Ik wil je wel haten, maar ik kan het niet, kan het niet laten. Ik ben niet bewapend tegen jou” zingt MEROL hunkerend in 'vol'.

"Dit is het eerste nummer wat ik maakte met het songwriting/producersduo de Companions. Ik kwam met het idee voor het nummer en samen hebben we dat uitgewerkt tot 'vol'. We hebben ons echt laten leiden door de muziek en melodie, een methode die nieuw voor me was."

Afgelopen zondag kreeg de clip voor 'vol' niets minder dan een wereldpremière op het grote doek, tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Nooit eerder kreeg een videoclip een rode loper-première op het festival.
Inspiratie voor de videoclip, was onder andere de mythe van Narcissus. Daarom zie je allemaal dansers die er net zo uitzien als MEROL, ware het haar spiegelbeeld. De dans in de video beeldt zelfliefde uit.

Gisteravond kreeg de clip dan zijn première via Xite én YouTube. Bekijk hem hier:

OVER MEROL
MEROL (echte naam Merel Baldé) is bekend van hits als 'LEKKER MET DE MEIDEN', 'HOU JE BEK EN BEF ME', 'KERST MET DE FAM', en recentelijk 'Je Vais Vite (op de Campingdisco)', 'Foefsafari' en 'Feromonen'. MEROL’s video en concept voor 'knaldrang' werd dit jaar genomineerd voor een Edison.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over