Metal muziek is voor en van iedereen! Een muzikale samenwerking van vader en dochter, van professionele en ‘amateur’ muzikanten, een divers team dat genre overstijgende elementen combineert … en dat allemaal vanuit een concept geïnitieerd door een muzikant met een zogenaamde ‘beperking’: autisme.

Ik heb Ruurd Woltring jaren geleden leren kennen" zegt Sander Gommans (After Forever, Phantom Elite) en was meteen onder de indruk van zijn kwaliteiten. Een absoluut gehoor en het razendsnel in elkaar zetten van muzikale ideeën zijn het bewijs dat autisme juist ook positief gezien kan worden. Voor Ruurd komt alles recht uit zijn hart, en daardoor is filteren soms lastig. Daarom zijn we samen aan de slag gegaan met de track Imagine. Ruurd’s hoofdthema en refrein spraken mij ontzettend aan en vroegen om een goede samenwerking met betrekking tot vocalen en tekst.

Veel kennis en ervaring op dat gebied is aanwezig op muziekschool A Different Tune, van vocaliste Petra Honing. Zij legde de basis van de tekst, gebaseerd op Ruurd’s fantasie wezen The Mandrake en de zang melodie. En geheel in Magic O Metal stijl, geven we ook hier weer de kans aan een nieuw talent: Elske de Martelaere. Als zangleerling van Petra kon Elske in de lessen aan de slag met het instuderen van dit nummer. Het resultaat mag er wezen, de hoge en energieke zang past perfect bij het Power Metal karakter van deze track! De backing vocals van Petra maken het helemaal af.

Laura Ten Voorde leende haar viool talent aan Imagine, waardoor het nummer een hele eigen klank krijgt. Voeg daarbij de drums van Tom Pijnenburg toe, de smaakvolle keys van Jeroen Hendrix en de virtuoze en melodieuze gitaar solo’s van Sebas Honing en Thijmen van der Meer, en BAM … een nieuwe klassieker is geboren!

Maar we waren er nog niet helemaal … het grunt talent van Nova in Loud and Proud - Children of Hope had me echt enthousiast gemaakt. We hebben daarom een middenstuk speciaal voor haar geschreven, waardoor het nummer een wat andere vibe krijgt. Dit leidde tot de samenwerking van Nova en haar vader Daniel Huijben, die de basgitaar voor zijn rekening neemt!

En last but not least, Erwin Hermsen heeft wederom voor een kraakheldere en strakke mix en vette videoproductie gezorgd!

Watch the Video

Spontane en ongeplande samenwerkingen leveren vaak verrassende resultaten op! Dat maakt Magic O Metal zo bijzonder! Ben jij muzikant of heb jij een ander talent die je in combinatie met metal muziek wil tonen en wil je meedoen met één van de projecten van Magic O Metal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website of via onze socials.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over