Op 11 Februari jl. zagen MY BABY in Amsterdam hun vierde album “Mounaiki – By the Bright of Night” bekroond met een Edison in de categorie “Best Alternative Album”.

De band tourt momeenteel nog in Australië en Nieuw-Zeeland vooraleer vanaf 20 maart hun “In the Club Tour” te hernemen in de UK, Nederland en Duitsland. In de zomer staan dan een 40tal Europese festivals op het programma. De reeds publieke shows vind je hier: https://www.mybabywashere.com/tour/

Supernatural Aid, de nieuwe single uit het album, verschijnt om 22/2 en werd reeds opgepikt door Radio 1.

Het Nederlands- New Zeelands Trio MY BABY blijft één van de meest interessante én strafste live-bands van het moment. Met hun unieke mix van rootsy hypnotische dansmuziek spelen ze doorlopend Europa plat. Hun sound is een symbiose van gospel, blues, oude folk met rauwe seventies funk, Afrikaanse woestijn blues, Marokkaanse gnawa, Indische raga en een dosis EDM. En dat allemaal uitsluitend gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik van computers of samples. Voorgaande albums “Shamanaid” (2015) en “Prehistoric Rhythm”(2017) en bijhorende singles deden het ook erg goed in België. De band speelde honderden shows in heel Europa, Australië en Nieuw-Zeeland en bracht op 5 oktober haar bekroonde vierde album “Mounaiki – By the Bright of Night” uit.

Met beste groeten en alvast bedankt voor jullie belangstelling voor deze fijne groep.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over