Dimitri Vanlommel

De Night Of The Proms zijn alife and kicking, zoveel is wel duidelijk na de première gisterenavond in het Sportpaleis. Het was tevens de 30ste verjaardag van het bekende concert. De verjongingskuur was misschien niet altijd even geslaagd, maar CeeLo Green en vooral Hooverphonic zorgden ervoor dat aan het eind van de avond iedereen meer dan voldaan was.

Night Of The Proms zonder presentator Carl Huybrechts is bijna ondenkbaar en dus is de sympathieke presentator ook dit jaar weer van de partij. “Ik wist dat jullie uit jullie dak zouden gaan voor een paar onnozele pralines”, aldus Carl Huybrechts. Meteen was de toon gezet voor een gevatte avond vol entertainment. Misschien één tip voor Carl: de vergelijking tussen Laurette Onkelinx en een spook zouden we de komende avonden toch achter wegen laten.

Het concept “waar pop- en klassieke muziek” elkaar ontmoeten mag dan misschien heel eenvoudig zijn. Het is een succesformule die zijn dienst al jaar en dag bewezen heeft. Dit jaar was het ondanks de verjongingskuur niet anders.

Hooverphonic stond al lang op het verlanglijstje van de Night Of The Proms. Na gisterenavond weten we resoluut waarom. Een beklijvende versie van “The Night Before” gevolgd door “Anger Never Dies” met een discotoets waren al voldoende om gisterenavond uit te roepen tot The Night Of Hooverphonic. Later op de avond liet Noémie Wolfs het publiek nog luidkeels meezingen met de “lalalala” in “Amalfi”.

De doortocht van “special guest” Blue was er helaas één om snel te vergeten. Het kwartet was deze keer een trio want Simon Webbe moest zich voorbereiden op “Strictly come dancing”. Ze mochten dan nog wel veel vrouwelijke fans in het publiek hebben maar muzikaal was het allemaal wat magertjes. Ze verdronken een beetje tussen het symfonisch geweld van Il Novecento.

Hetzelfde lot onderging Sam Sparro ook bij momenten. Gelukkig voor de sympathieke spring-in-het-veld was er nog “Let it be” helemaal op het einde. In dit nummer kon hij een klein staaltje van zijn kunnen demonstreren door vlekkeloos naar zijn kopstem over te schakelen.

Entertainer van de avond was weggelegd voor CeeLo Green. De hiphop-ster die in glitterpak op het podium verscheen, liet het Sportpaleis helemaal “Crazy” gaan op de tonen van zijn gelijknamige Gnarls Barkley hit. Later danste de menigte er nog op los tijdens “Forget You”, of was het “Fuck you”?.

Kortom deze 30ste editie van Night Of The Proms is er alvast één die je niet mag missen. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de komende shows. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com.

We geven voor de volledigheid ook nog even mee dat Night Of The Proms in 2015 opnieuw naar de Verenigde Staten zal trekken. In plaats van de 4 concerten dit jaar, zullen ze volgend jaar maar liefst 42 concerten spelen. Amerika heeft het muzikale concept van de Proms duidelijk omarmd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: