De affiche van MOODS! valt stilaan in z'n definitieve plooi. Eerder werden al klinkende namen als Suzanne Vega (een concert dat ondertussen uitverkocht is), Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra en TaxiWars aangekondigd. Daar komen nu nog vijf mooie namen bij, allen goed voor gratis concerten op de Brugse Burg. Op vrijdag 29 juli presenteert MOODS! een puike double bill met Lisa Hannigan & s t a r g a z e en Kids With Buns. De dag nadien, op zaterdag 30 juli, wordt het meezingmoment van de zomer met Noordkaap en Jan Verstraeten. Op vrijdag 5 juli wordt de affiche verder aangevuld met James BKS, zoon van de legendarische Manu Dibango, als opener voor Tiken jah Fakoly.

Noordkaap en Jan Verstraeten
Twintig jaar na de slotconcerten in de AB en dertig jaar na het winnen van Humo’s Rock Rally is Noordkaap weer samen. Met een setlist die tien jaar Noordkaap samenvat en met de energieke sound die de groep destijds kenmerkte, komt de band Brugge inpakken. Op het programma staan klassiekers als ‘Arme Joe’, ‘Satelliet Suzy’, ‘Wat is kunst’, ‘Ik hou van u’, 'Panamarenko', … Opener van de avond is Jan Verstraeten, die met z'n debuutplaat 'Violent Disco' een worp doet naar de titel van een van de beste albums van 2022. De orkestrale ‘chamber pop’ van zijn debuut EP vult Verstraeten aan met vuile likken funk en soul. Alsof The Black Keys en Damon Albarn samen een seventies blaxploitation soundtrack zouden maken. Afspraak op de Brugse Burg op zaterdag 30 juli.

Lisa Hannigan & s t a r g a z e en Kids With Buns
De Ierse singer-songwriter en multi-instrumentaliste Lisa Hannigan zong zichzelf naar de onsterfelijkheid als breekbare sparringpartner van Damien Rice (zie de wereldhit ‘9 Crimes’). Sindsdien bouwde ze een indrukwekkende solocarrière uit. Samen met het avontuurlijke ensemble s t a r g a z e brengt Lisa Hannigan tijdens MOODS! een bloemlezing uit haar oeuvre, vol intense songs die onder de huid kruipen. Na de halve finales van Humo's Rock Rally 2020 en hun overwinning bij De Nieuwe Lichting 2021, bestormde Kids With Buns de hitlijsten met het catchy ‘Bad Grades’. Het nummer bereikte de hoogste positie in De Afrekening en wist ondertussen al meer dan een miljoen streams te vergaren. Een duo om in de gaten te houden dus en alvast te ontdekken tijdens MOODS! op vrijdag 29 juli.

James BKS

Als producer drukte James BKS zijn stempel op platen van Snoop Dogg, Akon, Sean Combs, Ja Rule en andere groten uit de hiphopwereld. Met succes, maar steeds minder met liefde. Hij besloot zijn creatief proces terug in handen te nemen. Geen beats meer voor anderen, vanaf nu werkt James BKS voor zichzelf. Na een onverwachte reünie met zijn vader, de legendarische Manu Dibango, krijgt ook zijn artistieke visie een nieuwe wending. Hij verdiept zich in de Douala cultuur, Bulu en Bikutsi ritmes en voegt een pan-afrikaanse melting pot toe aan zijn pop- en hiphop achtergrond. Een artiest die veel in z'n mars heeft en op 5 augustus opent voor Tiken Jah Fakoly op de Brugse Burg.

Tickets & info via www.moodsbrugge.be. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: