Het jonge Brusselse talent Mustii bracht zijn eerste EP ‘The Darkest Night’ uit in 2016. Daaruit resulteerden 2 singles, een uitverkocht concert in het Koninklijk Circus en niet minder dan 6 nominaties voor de D6BELS Music awards. Mustii (het alias van Thomas Mustin) won uiteindelijk de award voor ‘Revelatie van het jaar’. Naast een fantastische zanger en performer is Mustii ook een gerenommeerd acteur en regisseur. Het omnitalent tekende dit voorjaar bij Warner en bracht een nieuwe single ‘21st Century Boy’ uit. Daarmee veroverde hij Wallonië, zo scoorde hij een indrukwekkende zevende plaats in de nationale Waalse airplaycharts. Mustii is meteen de enige Belgische artiest om in die top tien te staan.

Bekijk de videoclip van zijn tweede single 'What A Day':

mustiiclip

Afgelopen vrijdag lanceerde Mustii zijn gelijknamige debuutalbum, dat hij diezelfde avond ook heeft voorgesteld in een uitverkochte AB Box . De komende maand speelt Mustii nog 6 concerten in Wallonië, waarvan vier al hopeloos uitverkocht. Op 23 februari volgend jaar staat hij opnieuw in de AB, deze keer voor een concert in de grote zaal.

Mustii's debuutalbum ‘21st Century Boy’ kreeg een pieknotering toen hij op de derde plaats kwam te staan op iTunes. Daarnaast werd hij toegevoegd aan de populaire spotify-playlists: New Music Friday NL en FR. Daarnaast kwam zijn album‘21st Century Boy' binnen op vijf in de Waalse albumcharts en zette hij een indrukwekkende zevende notering neer in de Belgische charts.

Bekijk hier de aftermovie van zijn concert in de AB:

Videoclip

De Waalse pers is alvast lovend zowel over zijn ijzersterke live show als over zijn dynamische debuutalbum:

  • "Het fenomeen Mustii is gelanceerd" - Ciné Télé Revue
  • "Zijn debuutalbum zit vol potentiële hits, de eigenzinnige pop van Mustii is ongezien hedendaags" *** - Le Soir
  • "Zijn debuutalbum regent van potentiële hits!" "Bedwelmend en poëtisch, zijn optreden is één om nooit te vergeten" **** - Moustique
  • "Belgische pop voor iedereen” **** - L’Echo

En nu is het tijd om de oversteek naar Vlaanderen te maken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over