Ontdek nu de teaser van The Chapel van Dominique Deruddere. Eerder werd bekend gemaakt dat The Chapel op vrijdag 27 januari 2023 de vijftiende editie van Filmfestival Oostende opent. In de hoofdrollen vinden we de beloftevolle Taeke Nicolaï als de concertpianiste Jennifer, naast Kevin Janssens (rol van de vader) en Ruth Becquart (rol van de moeder). De jonge Jennifer wordt vertolkt door Renée Vanderjeugd. Het verhaal speelt zich af in de competitieve arena van de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. The Chapel is een productie van Savage Film en Bart Van Langendonck en komt op 8 februari uit in de Belgische bioscopen via Paradiso Filmed Entertainment.

Voor Dominique Deruddere, die eerder o.a. al het Oscargenomineerde “Iedereen Beroemd” maakte maar ook “Firmin”, "Suite 16", “Flying Home”, “Hombres Complicados”, “Wait until spring, Bandini”, is The Chapel zijn tiende fictiefilm. Met zijn zoon maakte hij een driedelige documentaire over Arno, “Charlatan”, voor Canvas en ook eerder de docu “Will Tura, hoop doet leven”. Tijdens Oostende vindt ook een retrospectieve plaats van zijn vorige werken.

"Met ‘The Chapel’ wil ik een spannend en ontroerend verhaal vertellen dat niet alleen de totale inzet en vastberadendheid van een echte artiest toont, maar ook de helende kracht van de muziek", aldus Deruddere.

The Chapel vertelt het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuose pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elizabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Kapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Slechte herinneringen komen terug naar boven.

Ook Ina Geerts (“Muidhond”), Tine Reymer (“De premier”), Willy Thomas (“De Premier”), Josse De Pauw (“De Patrick”) en Abigail Abrahams (“Kom hier dat ik u Kus”) spelen mee. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

The Chapel is een productie van Savage Film in coproductie met Tarantula en wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet, Taxshelter.be & Shelter Prod en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. The Chapel kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: