Als er een artiest is waarbij we de voorbije weken al heel wat over gezegd en geschreven hebben, dan is het de Britse twintiger Nate James. Vorige week donderdagavond gaf Nate James een showcase in het fijne concertgebouw ‘Paradiso’ in Amsterdam. Nate James bracht heel wat songs uit z’n album ‘Set the tone’, een full-cd die je weldra ook in de Belgische muziekwinkels mag verwachten.

Voor het allemaal zo ver is pakt Nate James eerst uit met z’n debuutsingle ‘The Message’. Het nummer ‘The Message’ is geschreven door David Sneddon, een man die al eens op # 1 stond in de UK Charts met de sinlge ‘Stop living the lie’. Sneddon is een gewezen winnaar van de Engelse Idool-wedstrijd die de laatste jaren zich heeft toegelegd op het schrijven van songs.

Nate James heeft geen tv-wedstrijd of andere nodig gehad om als singer-songwriter aan de oppervlakte te komen. Nate is een man die het heft zelf in eigen handen heeft genomen. Zo heeft hij eerst z’n album ‘Set the tone’ opgenomen, de clips van de mogelijke single gemaakt en dan pas is hij gaan uitzoeken welk platenlabel in welk land het meest interesse heeft om z’n muziek te verdelen. Een muzikale selfmade-man die uitstekend weet waar hij mee bezig is, dat is Nate James.

Vanaf volgende week zal Vlaanderen kennis kunnen maken met ‘The Message’. De sterke debuutsingle van Nate James zal na één luisterbeurt je een happy-gevoel geven, het nummer blijft in je oorschelpen zitten.

We eindigen met het nieuws dat Nate James zo pas in Italië de concerttour met Simply Red heeft afgesloten. Nate was door Mick Hucknall uitgenodigd om tijdens hun recente tour het voorprogramma te voorzien. In Italië heeft Nate James zo pas een belangrijke award gekregen in de categorie ‘Beste Internationale artiest’ tijdens de prestigieuze Festivalbar. Dankzij de link op Youtube kan je nog eens kijken naar de spraakmakende tv-optreden van Nate James in Italië.

Op 20 september weet Nata James of hij met een MOBO-AWARD naar huis mag gaan. De Mobo-awards zijn in Engeland de tegenhanger van de ‘Grammy Awards’ maar met dat verschil dat enkel muziek van zware origine in aanmerking komt om een prijs te winnen.

www.natejames.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: