Zaterdagavond konden de fans van de jaren negentig terecht in Trixxo Arena Hasselt voor een nieuwe editie van ‘I love the 90’s – The party’. Blikvanger was Clouseau, waar Koen en Kris Wauters met hun muzikanten een exclusieve, aangepaste set brachten met hun grootste hits die de jaren 90 kleurden, zoals o.a. ‘Nobelprijs’, ‘Domino’ en ‘Swentibold’. Zelfs de beruchte Clouseau-mania kwam terug dankzij het enthousiaste publiek. Ook 2Fabiola, DJ Ward, surprise-artieste Isabelle A en 2 Unlimited zorgden voor de nodige hoogtepunten. Na edities in oktober (2021) en mei 2022, vindt ‘I love the 90’s’ volgend jaar, op dezelfde locatie, weer plaats in april. De exacte datum en line-up worden door organisator Night Nation binnenkort bekendgemaakt.

Op het moment dat Jérémie Makiese ons land vertegenwoordigde in de finale van het Eurovisiesongfestival, stonden naar goede gewoonte opnieuw duizenden muziekliefhebbers in Trixxo Arena Hasselt te dansen op ‘I love the 90’s – The party’. Met openers Astroline (‘Smiling Faces’), Rednex (‘Cotton Eye Joe’) en 2 Unlimited (‘No Limit’, ‘Let The Beat Control Your Body’) bracht één van de grootste indoor 90’s party’s van Europa opnieuw een massa feestvierders op de been. Het gevarieerde publiek bestond opnieuw uit een mix van mensen die de jaren negentig actief hebben meegemaakt, maar ook partygangers die in die jaren of later geboren werden. “De muziek en de tijdsgeest van de jaren negentig blijven populair en wegen op ons huidige leven. Er staan voortdurend liedjes in de hitparade die beïnvloed werden door de muziek van de jaren negentig. Door het tijdloze karakter hebben we een unieke, gezonde mix van mensen die het destijds hebben meegemaakt. Dankzij YouTube en TikTok is er ook een continu instroom van jongeren die dit feestje niet willen missen”, zegt Kris Bloemen namens organisator Night Nation.

Het eerste hoogtepunt van de avond was voor 2 Unlimited. Rapper Ray Slijngaard en zangeres Kim Vergauwen lieten de massa bijna een half uur meedansen op o.a. ‘No Limit’, ‘Twilight Zone’ en ‘Jump For Joy’. Helemaal opgewarmd door host/resident DJ Ward en na een geslaagde surprise van Isabelle A haar ‘Lekker beest’, was het vooral uitkijken naar het optreden van Clouseau. Het talrijke publiek zong luidkeels mee met o.a. ‘Ik, jij, hij of zij’, ‘Anne’ en ‘Geef het op’, nummers die de jaren negentig kleurden die Koen en Kris brachten met hun liveband. Op basis van het immense, overweldigende applaus, de decibels en aanmoedigingen, leek het wel op een terugkeer van de beruchte Clouseau-mania zoals Paul Jambers die in 1990 in beeld bracht.

Met een sterke mainset gaf DJ Ward het publiek amper de tijd om te bekomen na het optreden van Clouseau. Integendeel, opnieuw werd er massaal meegedanst op Ward zijn uitstekende muziekselectie. “Mijn jaarlijkse zoektocht naar vergeten muziekparels uit de jaren negentig bezorgt mij vooraf al het nodige plezier”, begint de Diepenbeekse allround-dj al lachend het gesprek. In aanloop naar ‘I love the 90’s’ deelde hij de voorbije week enkele opmerkelijke aftelfilmpjes via zijn sociale media: “Ook op TikTok zijn die hard gegaan, met bijna 50.000 views en een massa reacties en likes. Het is het tijdloze karakter. Dat merk ik ook tijdens m’n andere dj-sets. Als ik 90’s nummers draai, wordt er door iedereen steeds enthousiast gereageerd. Wat deze editie voor mij speciaal maakt, is dat het festival over de landsgrenzen heen blijft gaan. Ik kreeg zelfs een berichtje van DJ Ward-fans uit Budapest die speciaal afzakten, omdat ‘I love the 90’s’ ook in het buitenland bekend staat als één van de beste 90’s party’s van Europa’. Ik sloot trouwens af met een vinyl-set. Tussen 04u00 en 05u00 draaiden we nog eens vette vinyls, zoals in de goede oude discotheektijd.

Voor het Zonhovense duo Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola voelde hun optreden weer aan als een thuismatch: Met o.a. ‘Freak Out’ en uiteraard ‘Lift U Up’ werd het opnieuw een knaloptreden. 2 Fabiola, dat in deze bezetting dit jaar hun 15-jarig bestaan viert, is nog steeds erg hot, mede dankzij hun huidige deelname aan het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. “Het is weer een groot jaar, waar we postcorona volop van genieten. Ik ben blij dat we eindelijk weer zonder limieten kunnen feesten. Vanavond op ‘I love the 90’s en op 1 juli zijn we ook van de partij op De Foute Party in het Antwerpse Sportpaleis. Samen met de vele andere optredens, zijn dat zaken waar we enorm naar uitkijken en ons zelf ook geweldig mee amuseren”, zegt Pat Krimson.

Met de festiviteiten rond 25 jaar Da Rick & Da Boy Tommy (‘Candyman’), een dj-set van Dorothee Vegas & Like Maarten, Virtual Zone (‘Virtual Zone’) en Cherry Moon Traxx (‘The House of House’) werd het een zeer geslaagde avond. Een nieuwe editie van ‘I love the 90’s – The party’ vindt in april 2023 opnieuw plaats in Trixxo Arena Hasselt. Binnenkort maakt organisator Night Nation de exacte datum en eerste namen van de nieuwe line-up bekend. Hou de website (www.ilovethe90s.be) en de socials goed in de gaten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: