Goele Bormans

“Geeft mij eens nen boterham moeder!” dat is het zo goed als eerste wat Marianne hoort ‘ s morgens. Een gezellig ontbijtje vol met bevelen. Maar toch zijn Roger en Marianne een gewoon koppel. Of dat zeggen ze zelf toch… Roger is een typische vent met een peperkoeken hartje. Hij wilt Marianne verrassen en geeft haar een reis naar Florida cadeau. Maar Marianne haat vliegen, al de keren dat ze al gevlogen heeft werd ze ziek en was er iets mis met het vliegtuig. Roger wist dat goed genoeg dus gaat ze niet mee! Ze belt haar collega Suzy op om haar hart even te luchten. Suzy komt meteen met een briljant plan. Ze heeft namelijk een relatie met een getrouwde man. De vrouw heeft de last en zij het pleziertje. Dit klikt Marianne als muziek in de oren en ze besluit een minnaar te nemen, de weken dat haar man alleen naar Florida is kan ze uitgebreid op jacht gaan. Maar dan slaat het noodlot toe en valt Roger van zijn nieuw gekocht paard af. Hij houdt er een zware hernia aan over en moet maanden kinesitherapie volgen. Als Marianne de kinesist ziet is ze meteen verloren. Voor Nico slaat ook ineens de vonk over. De twee beginnen een affaire zonder dat Roger iets merkt. Slagen ze erin dit alles geheim te houden voor Roger? En wat met de vrouw van Nico? Als je het graag wilt weten kan je altijd een kijkje gaan nemen!

Ruud de Ridder en zijn vrouw Nicole Laurent speelde het koppel Roger en Marianne. Nicole mocht haar affaire beginnen met Nico Lopez die vertolkt werd door Luc Verhoeven. Ann van Mechelen nam de rol van Suzy, de beste vriendin/collega van Marianne op zich. Alle vier slaagde ze erin de typetjes leuk uit te spelen. Ruud moet het niet gemakkelijk hebben gehad met de helft van het stuk krom te lopen, maar slaagde er toch bij het groeten in om terug recht te staan. Zijn gelaatsuitdrukkingen van pijn en gejammer waren perfect bij het typetje van de man die altijd overdrijft bij ziekte of pijn zoals het cliché altijd zegt. Nicole zette met haar sarcastische woorden en “ongeziene” blik haar man altijd subtiel op zijn plaats. Een prachtprestatie van alle vier!

Het leuke aan het stuk is dat er interactie met het publiek is. Af en toe wordt alles op het toneel gefreezed en komt één van de acteurs naar voren om zijn zegje te doen en betrok daar het volk bij. Het publiek ging er meteen op in en riep op den duur luid in koor wat Nicole wilde zeggen voor ze het zelf kon zeggen. “Ge kunt er uwe Latijn in steken, maar ge kunt het er niet blijven in steken.” Als Nicole het liedje If I had a hammer van Trini Lopez inzette zong het publiek luidkeels mee. De interactie met het publiek was mooi om te zien. Maar eens begonnen met de interactie kon het publiek niet meer stoppen. Meermaals riepen ze antwoorden, zelfs als het niet te bedoeling was, maar de acteurs pikte het telkens op en verwerkte het spontaan in het stuk.

De lichaamstaal van de cast, de domme uitspraken van Suzy, de magie met woorden zorgden voor veel hilarische momenten. Kortom een stuk dat je echt wilt gezien hebben. Je "Amaai mijne rug" nog gaan bekijken tot en met 26 maart 2016 in het echt Antwaarps teater.

Meer info op www.echtantwaarpsteater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: