Vandaag eindigen in het Oost-Vlaamse Oordegem de opnames van de vierde langspeelfilm van regisseur Hilde Van Mieghem. SPRAKELOOS is een verfilming van het gelijknamige boek van Tom Lanoye. De film komt volgend voorjaar in de zalen.

De opnames van SPRAKELOOS gingen van start op 25 juli 2016 en lopen vandaag ten einde. De film focust op de relatie tussen een moeder en haar zoon, vertolkt door Viviane De Muynck en Stany Crets. Nadat José getroffen wordt door een beroerte is ze nog slechts een schim van haar oude, fiere zelf. De confrontatie die haar zoon Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

De voorbije weken streek de filmcrew en -cast van SPRAKELOOS neer in regio Sint-Niklaas en Antwerpen. Ook het dorpsplein van Oordegem (Lede) werd getransformeerd tot een ware filmset. Hoofdrolspeler Stany Crets rondde dinsdag reeds zijn laatste draaidag af. De rest van de cast en crew neemt vandaag afscheid van de set. Tot deze cast behoren o.a. Rik Van Uffelen, Marie Vinck, Flor Decleir en Hans Kesting.

Als primeur kunnen we meegeven dat Halina Reijn ook te zien zal zijn in SPRAKELOOS. De Nederlandse actrice is onder meer gekend van Toneelgroep Amsterdam en verschillende films en tv-series, zoals ‘Isabelle’ en ‘Ik omhels je met 1000 armen’.

Soundtrack door Jef Neve

Caviar wist voor de muziek van de film Jef Neve te strikken: "Heel vaak bij boekverfilmingen komt de standaardrepliek 'ik vond het boek toch beter' naar boven, wel, ik ben ervan overtuigd dat ik samen met Hilde op beeld en muziek zal zetten wat Tom destijds prachtig in zijn boek verwoord heeft!".

Synopsis

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

SPRAKELOOS is een productie van Caviar en kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds voor Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, Screen Flanders en het Creative Europe Media programma van de Europese Unie. De film kwam tot stand met de steun van één, Telenet en Tax Shelter. SPRAKELOOS wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment. Het boek werd uitgegeven door Prometheus.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: