In de derde aflevering komt er een einde aan de lijdensweg van Anouchka en Mathias, want na een zoektocht van 4 maanden vond Kinga dan toch eindelijk de ideale woning voor het koppel. Al is de euforie van korte duur. Hoe meer ruimtes Mathias en Anouchka verkennen, hoe meer hen de moed in de schoenen zakt: “Het is eigenlijk een beetje erger dan uw ergste nachtmerrie. We komen meer en meer tot het besef dat we dit nooit hadden moeten doen.” De reactie van het koppel komt bij Bart en Kinga hard binnen en dwingt hen tot extreme maatregelen: “Ik denk dat we voor de eerste keer iets gaan moeten doen dat we nog nooit gedaan hebben.”

Ondertussen leren Kelly en Kinga ook Talia (32) en dochtertje Jaida (8) kennen. Talia is een alleenstaande mama met Jamaicaanse en Belgische roots en werkt als kinderverzorgster in het lager buitengewoon onderwijs. Zij woont sinds enkele jaren opnieuw bij haar moeder, maar ze wil graag een eigen thuis samen met haar goedlachse en speelse dochtertje Jaida. De zoektocht naar een huis is nog geen groot succes gebleken. Talia en Jaida zoeken een perfect geïsoleerd en vochtvrij huis in het Gentse, dicht bij vrienden en familie … en dicht bij het ziekenhuis. Jaida heeft namelijk een chronische aandoening, sikkelcelziekte, waarvoor ze geregeld in behandeling moet. De experten gaan aan de slag met een budget van 210.000 euro. Een grote uitdaging voor de experten, want voor zulke budgetten zijn er in Gent enkel bouwvallige panden te vinden.

En ook voor Christine en haar dochter Lien uit Brugge start het Blind Gekocht-avontuur. Zij zoeken naar een kangoeroewoning, maar dat is nog niet alles. Christine en Lien dromen al jaren van een eigen Bed & Breakfast. Naast een aparte woning voor zowel moeder als dochter, hebben ze dus ook minstens 2 gastenkamers met eigen sanitair en een gemeenschappelijke ruimte met kitchenette nodig. Voor de stijl van de B&B geven de dames alvast carte blanche aan de experten. Voor hun eigen woning lopen de stijlen nogal uiteen: Lien kan zich eerder vinden in modern Scandinavisch en Christine in strak, hedendaags Japans. De locatie is enorm belangrijk, dus idealiter zitten ze op wandelafstand van het centrum of het station van Brugge, in Gent of in Kortrijk. Daarvoor hebben ze een budget van 640.000 euro.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over