De coronacrisis stak lange tijd stokken in de wielen maar Otto Kintet kan nu eindelijk het album 'Pico'voorstellen aan een live publiek.

'Pico' Sessions:

Verbondenheid staat centraal in de muziek van de Brusselse Jazzband Otto Kintet. Het vijftal wil mensen beroeren, live én op plaat met een boodschap van samenhorigheid. De groove based muziek van het gezelschap heeft een geheel eigen signatuur met veel aandacht voor gelaagdheid, ongewone maatsoorten en intrigerende akkoordenprogressies. De drijvende kracht achter dit project, Otto Kint, componeert altijd vanuit de buik; en laat zich omringen door vier uitstekende muzikanten, elk met een eigen stem. Zoals het Wayne Shorter Quartet schrijven de vijf samen een verhaal waarbij het geheel groter is dan de som van de delen. De uiteenlopende persoonlijkheden van de groepsleden klinken door in de muziek en esthetiek primeert. Uitgewerkte composities à la Maria Schneider of Charles Mingus leggen de basis. Toch zijn de meer popgerichte muziek van The Cinematic Orchestra en strak samenspel van Aldous Harding nooit veraf. Otto Kintet wil samen mooie muziek maken, vergelijkbaar met ‘Song-Song’ van Brad Mehldau trio, maar dan met een dikke hoek af.

In 2021 verscheen ‘Pico’, het tweede album van Otto Kintet, waarop de groep meer uitgesproken akoestisch voor de dag kwam dan op voorganger ‘Gloed’ (2018). De band zocht de meer traditionele kwintetsound op, maakte het zich eigen en vertaalt dat typische, volle Kintet-geluid nu ook naar het podium. Dit met het oog op de release van een live EP in het najaar van 2022. Daarna zal het vijftal zich volledig focussen op de opnames van een nieuwe plaat die volgens de eerste berichten “steviger zal zijn”. Benieuwd! Maar eerst nog even de focus op 'Pico' en de live concerten in VOLTA, CRV Grimbergen en CC Strombeek (waar de live EP wordt opgenomen).

Persquotes 'Pico':

  • "De vijf muzikanten nemen geduldig hun tijd om een idee laag per laag op te bouwen." - Jazz & Mo'
  • "Met ‘Pico’ schuimen bassist Otto Kint en zijn kwintet opnieuw de binnenzee af omringd door jazzland en naburige kleurrijke regio’s." - Jazzhalo
  • "Otto Kintet, het Brusselse ensemble rond bassist Otto Kint, zet je op het verkeerde been, en dat is waarschijnlijk de bedoeling." - Jazzism
  • "Uitstekende, toegankelijke en prachtige derde plaat." - Rootstime

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over