Paradise City hecht veel belang aan een strikt milieubeleid. Het elektronische muziekfestival wil bezoekers inspireren om duurzamer te leven door positieve veranderingen teweeg te brengen. Om het evenement van stroom te voorzien werkt de organisatie met een slim energieplan dat generatoren aanstuurt volgens een bepaald algoritme om het overschot aan energieverbruik te minimaliseren. Als gevolg daarvan is het energieverbruik per bezoeker de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. 86% van de energie op het terrein is hernieuwbaar. 76% daarvan is afkomstig van HVO-brandstof (gebruikt frituurvet, geproduceerd in Nederland), en 10% is afkomstig van zonne-energie.

In de toekomst wil Paradise City dat aandeel zonne-energie optrekken tot 40% met meer (en grotere) zonnepanelen. Deze zomer zal partner Audi Belgium een groot zonnepaneel van 170m2 voorzien, nog drie EcoPlant-zonnepanelen én een enorme batterij die overtollige energie opslaat. Net zoals het opladen van een elektrisch voertuig, zal Audi Belgium een recharge zone hosten op het festivalterrein, waar bezoekers kunnen revitaliseren met nek- en schoudermassages, verse sapjes en chill-down muziek.

AB Inbev voorziet de hele camping van bier dat volledig emissievrij wordt vervoerd door twee E-trucks. Daarnaast serveert partner Ray & Jules het hele festival koffie die langzaam wordt gebrand op zonne-energie. Alle andere branders stoten 1,5 kg CO2 uit voor elke kg koffie, maar de gepatenteerde brandmethode van Ray & Jules brengt dat getal terug tot nul. Ga op zoek naar hun Sunshine Barista truck, helemaal aangedreven op zonne-energie, voor je dagelijkse dosis cafeïne!

Nu we het toch over CO2-uitstoot hebben, de nieuwe duurzame voedselpartner van Paradise City, Delhaize (met de steun van het milieuconsultancybureau CO2 Logic), zal een CO2-berekening tonen voor elk beschikbaar gerecht op het foodcourt - een primeur in België. Met dit initiatief willen we de bezoekers bewuster maken van de ecologische impact van onze voedingskeuzes. Al sinds de eerste editie is Paradise City een 100% vleesvrij festival.

Met headliners als DJ Tennis, Shanti Celeste, Dixon, Weval, Kerri Chandler, Courtesy, Jane Fitz B2B John Talabot, Octo Octa, is de ticketverkoop van Paradise City in een stroomversnelling geraakt. Alle zaterdag- en campingtickets zijn uitverkocht, en er zijn nog maar enkele vrijdag-, zondag- en weekendtickets over. Bezoek de Paradise City website voor de volledige line-up en meer informatie, en ga naar de ticketshop om je toegang te verzekeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over