Dimitri Vanlommel

De Parkhappening vierde dit jaar feest, want het Schotense familie-event bij uitstek blies dit jaar 20 kaarsjes uit! Met kleppers als Niels Destadsbader en later op de avond Natalia op het podium liep het park alvast helemaal vol. Het blijvende gratis karakter van het familiefestival zal hier ongetwijfeld zijn rol in gespeeld hebben. De wachtrijen die later op de avond aan de ingang ontstonden, nam iedereen er met veel plezier bij.

Tijdens de parkhappening wordt er aan iedereen gedacht. De kleinsten onder ons kunnen zich een hele middag uitleven op de verschillende attracties opgesteld over het hele park. Paardenmolens, klimparcours, voetbalspelletjes, … het was er allemaal. Voor de kleinsten onder hen werd het programma afgesloten met een optreden van niemand minder dan Kaatje (bekend van Ketnet).

In het najaar trekt Kaatje doorheen Vlaanderen met haar nieuwe theatertournee, maar gisterenmiddag kreeg Schoten alvast een mooi voorproefje. Kaatje en haar vrienden, astronaut Victor en dinosaurus Kamiel, weten alvast als geen ander hoe ze de kleinsten onder ons moeten entertainen.

Amper 14 dagen nadat Niels Destadsbader de Radio 2 Zomerhit trofee won, bouwde hij gisterenavond een stevig feestje in Schoten. De vele jonge meisjesharten op de eerste rijen gaan sneller slaan van zodra “Vrij” wordt ingezet. Het werd een avond waar eigen nummers als “Speeltijd” of “Hey pa” vlot werden afgewisseld met covers of herwerkte versies van Engelstalige nummers. Zo werd “All of me” van John legend spontaan “Ik heb je lief”.

Niels had één doel gisterenavond: het dak moest eraf! Tijdens "het is een nacht" (cover van Guus Meeuwis) lukte het bijna, maar het absolute hoogtepunt moest toen nog volgen. Ruim 4.000 kelen brulden allemaal de zomerhit van 2017 - “Skwon meiske” - mee. Kippenvel op en naast het podium! Afsluiten deed de veelzijdig acteur/artiest met “Ik wil je”, een cover van De Kreuners.

Voor Natalia is het alvast een warm weerzien met Schoten. 7 jaar geleden trad de Kempische diva hier al eens op tijdens de Parkhappening, maar dat was toen geen onverdeeld succes. Enkele stroompannes zorgden toen voor de nodige vertragingen, maar daar was dit jaar geen sprake van. De regen van toen werd ingeruild voor een mooie zomerdag en een bomvolle tent waarbij ze ver daarbuiten nog stonden mee te zingen. Alleen jammer dat de setlist van “In my blood” tour net iets teveel recent werk bevatte en minder echte klassiekers.

Zo mocht Schoten kennismaken met nieuwe nummers als ‘A girl like me”, “Unspeakable” of “Smoking gun”. Meezingen kon het park dan weer wel op “Glamourous” of de medley met hierin o.a. “Ridin’ By” en “Follow the leader”. Afsluiten deed ze met “I want you back” en bisnummer “Risin’”. Naast al het eigen werk was er trouwens ook voldoende ruimte om even terug te blikken op Natalia’s avontuur tijdens Liefde voor Muziek in het voorjaar. Zo mocht Schoten o.a. genieten van “You got a friend” oftewel “Je hebt een vriend” van K3 gevolgd door “How I dance” een cover van “Dansen voor jou” van Isabelle A. Een leuk en geslaagd intermezzo. Kortom een heel gevarieerd optreden dat smaakte naar meer. In het voorjaar van 2018 treed Natalia opnieuw op, maar dan met haar “Me & my producer”-tour waarbij Steve Willaert haar opnieuw assisteert.

Voor de Parkhappening was het inmiddels tijd voor een stevige “Park party’. De nacht was nog jong en dus bouwde het DJ duo Laston & Geo nog een aardig feestje tot in de vroege uurtjes!

De verjaardagseditie van de Parkhappening was meer dan geslaagd mede dankzij de vlotte en geslaagde presentatie van Stef Poelmans (Nickelodeon). De jeugd is weer helemaal klaar om het nieuwe schooljaar goed in te zetten. Wij kijken alvast uit naar een nieuwe editie volgend jaar met hopelijk dan opnieuw zo’n topaffiche.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over