Tweede single van Arnhems indie folk duo, is een afscheidsbrief aan de ander en het begin van een onvermijdelijke zoektocht naar jezelf.

Op 1 juli 2022 verschijnt de tweede single van Popronde- act Penvriend.

Penvriend

De basis van Penvriend wordt gevormd door Imre de Graaf en Twan Stoffels. Een samenwerking en vriendschap die ontstond nadat de twee elkaar ontmoetten in 2018 tijdens een klein festival. Waar Imre toentertijd haar eerste stappen op de Nederlandse podia zetten, was Twan al jaren actief in bandjes. Hun leeftijdsverschil van 12 jaar bleek geen belemmering voor hun contact, omdat ze elkaar vonden in hun visie op de wereld en creativiteit. Deze ontmoeting liep uit in intensief Whatsapp-contact, waaruit later weer de naam ‘Penvriend’ ontstond.

Sindsdien heeft Penvriend hun eerste single ‘Coming Back’ uitgebracht, die meermaals is gedraaid op zenders als 3FM en KX radio. Daarnaast is hun vanuit Music Support Gelderland (Poppunt Gelderland en Prins Bernhard Cultuurfonds) en SENA subsidies toegekend, ten behoeve van het opnemen en uitbrengen van hun komende debuut EP. Inmiddels heeft Penvriend gespeeld bij onder andere Luxor Live (Steigershows), Rabo Open Stage (Tivoli-Vredenburg), op Booster Festival, H80 Festival en de Paasconcerten in Luxor Live. Daarnaast zijn ze één van de acts die zijn geselecteerd voor Popronde 2022.

Record Sore

Het nummer is ontstaan in een moment van frustratie. Imre had zichzelf wat verloren in een onbeantwoorde verliefdheid en werd plots weer op zichzelf teruggeworpen. De tekst verhaalt dan ook over verbinding zoeken met jezelf wanneer je het contact met een ander verliest. De lieflijke tekst lijkt lijnrecht tegenover de zwalkende, bijna potsierlijke ‘drinking song’-beat van de drums te staan maar door de dromerige gitaar en de wandelende bas wordt het geheel mooi met elkaar verbonden. De percussie-elementen voegen daar, op hun beurt, een extra laag aan toe. “You can call me if you want to hear my voice, if you like” klinkt als een zinnetje dat je een geliefde in het oor fluistert, maar er zit een pijnlijk verhaal over afwijzing achter verscholen. ‘I see a girl in the mirror, turns out she’s me’ is de opener tot een langere zoektocht naar identiteit en verbinding met jezelf. Hiermee is Record Store een afscheidsbrief en een proloog in één.

Hoewel Twan en Imre de kern zijn van Penvriend, worden ze op de EP en tijdens speciale gelegenheden live bijgestaan door hun band, om de muziek meer kracht en diepgang te geven. De band bestaat uit Pim Sierink (bas; Heavy Whipped Cream & NEEF.), Thomas Lazeroms (percussie; Thaïti) en Kevin van Mastrigt (drums; Heavy Whipped Cream). De single is opgenomen in samenwerking met Sjoerd Scheffer, gemixt door Jurriaan Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming, Pitou) en de master is gedaan door Daan Kandelaars, Tremor Studio (Grim Tim, Mango Zabba, Valentino).

Video’s

De single zal worden versterkt door korte video’s die op social media zullen worden verspreid. In deze korte video’s, van ongeveer 15 seconden, zal de sfeer en de kern van het lied gepakt en verbeeld worden. De video’s en foto’s rondom deze release zijn gemaakt door Romy van Hal.

Artwork

De single wordt vergezeld door een collage, die gemaakt is door persoonlijke vriend Yuri Keukens. Yuri laat zich inspireren door willekeurige beelden en vormen die hij tegenkomt en maakt dit samen tot een geheel die op abstracte wijze een connectie hebben tot het nummer.

Beluister Record Store hier

Record Store verschijnt op vrijdag 1 juli op Spotify en andere streamingservices. De bijbehorende korte video’s zullen via Social Media te bekijken zijn, zoals Instagram en Facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over