Het wereldberoemde Britse popduo Pet Shop Boys komt dit najaar voor een eenmalige clubshow naar 013. De groep, bekend van megahits als ‘Go West’, ‘It’s A Sin’ en ‘West End Girls’, heeft begin april een uitstekende nieuwe plaat uitgebracht getiteld ‘Super’.

Neil Tennant en Chris Lowe lijken in de tweede helft van de jaren tachtig kind aan huis in de bovenste regionen van de hitlijsten. Synthesizers en de enigszins bekoelde vocalen van Tennant vormen de hoofdrollen in de aanstekelijk dansbare elektronische popmuziek van het duo. Die formule levert aan de lopende band hits op waaronder ‘Suburbia’, ‘What Have I Done To Deserve This?’ en ‘Domino Dancing’. Pet Shop Boys is echter meer dan alleen maar een groep van hitsuccessen. Zo zijn de heren altijd relevant gebleven. De band is nooit ver van het popklimaat verwijderd geweest en heeft van 2013 tot 2015 nog een uiterst succesvolle wereldtournee achter de rug.

Ook al blijft elektronische dansmuziek de rode draad in het inmiddels flinke oeuvre, het duo verkent altijd de grenzen van haar eigen creativiteit. Zo werken ze samen met uiteenlopende artiesten als Dusty Springfield, The Smiths-gitarist Johnny Marr, Robbie Williams, Rammstein en David Bowie. Tennant en Lowe duiken de laatste jaren minder vaak op in de hitlijsten, maar blijven altijd relevant en zijn van grote invloed op de hedendaagse dancemuziek.

In april is het nieuwe album ‘Super’ verschenen. Daar laat de act horen nog steeds op topniveau te opereren. De reacties van de pers zijn dan ook lovend. De Volkskrant noemt het album zelfs een “ijzersterke popplaat met tijdloze liedjes.” Pet Shop Boys ondersteunt ‘Super’ in Nederland met een exclusieve show in 013. Het nieuwe materiaal wordt ongetwijfeld gekoppeld aan de grote hits van toen. Giet het allemaal in een ongetwijfeld extravagante show vol spectaculaire visuals en je hebt een avond om niet snel te vergeten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pet Shop Boys
Datum: 
Maandag 28 november 2016
Locatie: 
013, Tilburg

Reservatie:

Meer over