Met ‘De Bom’ bracht Piet Junior weer een heerlijke nieuwe track uit. Hij verwerkte er een sample in van een bekende Doe Maar-klassieker. Piet Junior, de ‘Jongen Van Het Volk’ die bij ons al aandacht pakte met o.a. ‘Antwoord’, ‘Kampvuur’ en ‘All Eyes On Me’, kwam op het idee toen hij in de auto ‘De Bom’ van Doe Maar hoorde voorbijkomen. “Met alle oorlogen en spanningen in de wereld m, ging ik nadenken over; wat zou je vandaag doen als er morgen oorlog uitbreekt. Toen moest ik gelijk denken aan het nummer: ‘De Bom’ van Doe Maar, één van mijn favoriete Nederlandstalige bands. De track is meer dan 40 jaar oud, maar nog steeds relevant. We hebben de sampler verwerkt in een eigentijdse versie”, zegt Piet Junior.

Voor zijn ‘De Bom’ kreeg Piet Junior toestemming van Doe Maar medeoprichter en bandlid Ernst Jansz. Een enorme eer voor Piet, die al jaren fan is van de band. Leuk zijn ook de filmpjes en hilarische beelden die Piet deelt van hoe hij aan een aantal Bekende Nederlanders (BNN-ers) vroeg: ‘Wat zou jij vandaag nog willen doen als mogen de bom valt?’. De antwoorden zijn alvast verrassend.

‘De Bom’ van Piet Junior verscheen op ROQ ’N Rolla Music en ontstond uit een samenwerking van Piet met zijn vast team en Double B. Hij staat deze week ook als tip in de New Music Friday-lijst (NL), wat een mooie opsteker is. Gelet op de het eerdere succes van Doe Maar én Piet Junior, heeft ‘De Bom’ sterke troefkaarten om ook aan te slaan bij het Vlaamse publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over