Op vrijdag 13 oktober – die datum is niet toevallig gekozen – verschijnt de nieuwe single van Prikkeldraad, ‘Geef niet op’. Deze Brusselse Nederlandstalige band is alomtegenwoordig dit jaar. ‘Geef niet op’ is de 4de single met bijhorende videoclip van 2023. Nederlandstalige muziek zit in de lift en daar is Prikkeldraad het levende bewijs van. Deze keer gooien ze het zowel muzikaal als beeldend over een heel andere boeg.

‘Geef niet op’ begint met een akoestische gitaar. Naarmate het nummer vordert, spelen elektrische gitaren en een dodelijk efficiënte beat haasje over tot het einde van het nummer. In de finale gooit Prikkeldraad alle remmen los. “Die beat, dat is letterlijk de hartslag”, beaamt Raf (zanger), “het kloppende hart van het nummer. Dat is de boodschap die we willen meegeven, ondanks alles, geef nooit op!”.

Die dreigende hartslag vormt ook de rode draad van de videoclip. Het is de voorbode van het mysterieuze, bijna paranoïde verhaal dat zich voor onze ogen voltrekt. Hendrik (gitarist): “De inspiratie voor deze clip hebben we bij horrorfilms gehaald. We brengen de single vlak voor Halloween uit. Op vrijdag de 13e! Dat kan geen toeval zijn.”

Een duistere clip, ondersteund door de beat van een kloppend hart en doorspekt met elektrische gitaren? Waar gaat dat dan over? Hendrik: “In de clip zien we dat Raf wordt opgejaagd door mij. Of misschien toch voornamelijk door zichzelf?” Raf: “Het nummer en zeker de videoclip staan stil bij de vraag: wat is werkelijkheid, en wat niet?”

Deze 4e single is niet het laatste wapenfeit van Prikkeldraad dit jaar. Het volledige album komt eind dit jaar uit. Raf: “Tegen Kerstmis te bestellen op onze website prikkeldraad.brussels. Een perfect cadeau voor onder de Prikkelboom!”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over