Dit concert kadert binnen de Week van de Belgische Muziek, die plaats vindt van 30 januari tot 5 februari, en waarbij diverse muziekorganisaties uit de stad, een hele week lang uiteenlopende concerten organiseren van Belgische artiesten.

Bert Joris behoort tot het kransje Belgische topnamen die niet weg te denken zijn uit het Europese jazzlandschap. Zijn naam wordt in één adem genoemd met vaderlandse monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine. Als trompettist wordt hij gewaardeerd voor zijn melodische verbeelding, zijn fluwelen aanzet en zijn vanzelfsprekende, trefzekere speelstijl. De vele prijzen en huldigingen die de componist in ontvangst mocht nemen (Django d’or, cultuurprijs Vlaanderen, Maestro Honoris Causa, …), bewijzen zijn vermogen om een ongecompliceerde melodie toch telkens veel reliëf te geven zodat ze fris en boeiend blijft. Dit keer deelt Bert het podium met Profound Observer, het project waarin de ambitieuze saxofonist en componist Lennert Baerts (Brussels Jazz Orchestra) samen met zijn entourage een brug slaat tussen stijlen, temperamenten en generaties waarbij open klanken, intimiteit en vrijheid centraal staan. Het resultaat is muziek die een voortdurende slingerbeweging maakt: herkenbaar, gewaagd en geworteld in de jazz, maar met de bereidheid om elders inspiratie op te doen.

On stage: Bert Joris (trompet, bugel), Lennert Baerts (tenorsax, compositie), Vitja Pauwels (gitaar) en Daniël Jonkers (drums).

Info & tickets: https://decasino.be/concert/profound-observer-bert-jor

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: