Na 2 jaar wachten is de Rhapsody tour eindelijk tot in het Sportpaleis geraakt. Queen rekent hierbij opnieuw op Adam Lambert om de nummers tot leven te brengen. Dit is reeds de 3e keer dat we hen in deze formatie in België aan het werk kunnen zien. Telkens werden we van onze sokken geblazen, dus ook deze keer zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Iedereen wist zijn ticket gelukkig nog terug te vinden, want ruim voor de aanvang van de show was de zaal al tot in de nok gevuld. En dat Queen + Adam Lambert niet enkel voor fans van vroeger is, bewijst ook het jonge publiek dat zijn weg vanavond naar het Sportpaleis gevonden heeft.

Op de tonen van Innuendo wordt het podium onthult met een groots lichtspektakel. We krijgen de band te zien die in een soort van operahuis/circus opgesteld staat, inclusief 4 tribunes waarin enkele fans plaats hebben genomen. Kort daarna verschijnt Adam Lambert als een extravagante ceremoniemeester met hoge glitterhoed en glitterjas. Met de woorden “Now I’m Here Antwerp” wordt de toon van de avond meteen gezet. Naadloos gaat het nummer over in Hammer to Fall. En bij het 3e nummer Somebody to Love is het duidelijk, het dak gaat er af vanavond. Luidkeels wordt er meegezongen en geklapt.

Na Killer Queen spreekt Adam Lambert het publiek even toe. Hij bedankt rocklegendes Brian May en Roger Taylor dat hij al 10 jaar deel mag uitmaken van deze shows. En dat hij net als iedereen in de zaal een groot fan is van Freddie Mercury. Hij voelt zich dan ook vereert om als fan op het podium te kunnen staan met Queen en de fantastische nummers samen met de fans in de zaal te kunnen zingen.

Niet enkel Adam Lambert verzorgt de zang tijdens de show. Ook Roger Taylor en Brian May krijgen hun eigen moment in de spotlights. In een intieme setting van voor op de catwalk, krijgen we met enkel een akoestische gitaar, Brian May te horen met Love of My Life. Alle gsm lichtjes werden hierbij aangestoken en heel de zaal zong mee. Aan het einde kregen we dan Freddie Mercury te zien op het grote scherm, die het laatste stukje van het nummer zong. Dit was een waar kippenvel moment. Ook Roger Taylor bracht in deze intiemere setting een nummer These Are The Days of Our Lives. Hierbij kregen we beelden te zien van een jonge Queen. Hoewel de band Queen met een nieuw hoofdstuk bezig is samen met Adam Lambert, zullen de herinneringen aan de tijd met Freddie Mercury nooit verdwijnen.

Under pressure wordt nog gebracht op het kleine podium met samenzang tussen Adam Lambert en Roger Taylor van achter zijn drumstel. En zoals past bij een ceremoniemeester, weet Adam het publiek zonder enige moeite terug mee te voeren naar de grote arena, waar er een fantastische performance volgt van It’s a Kind of Magic. Het magistrale Who Wants to Live Forever gaat over in een virtuoze gitaarsolo van Brian May waarbij het lijkt dat hij die ergens in de ruimte staat te spelen. Wanneer hij terug op aarde is, wordt de eindspurt ingezet met o.a. Radio Gaga en Bohemian Rhapsody.

In de toegift tovert Queen samen met Adam Lambert, met een glitterkroon op het hoofd, nog de kleppers We will rock you en We are the Champions tevoorschijn. Een fenomenale afsluiter van een geweldige avond gevuld met enkel the best of Queen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de Harley Davidson versiert met glitters waar Adam Lambert op plaatsnam tijdens Bicycle race. Of de grote discobol waaronder Brian May gitaar stond te spelen tijdens I Want to Break Free. De verschillende outfits waarin we Adam Lambert hebben gezien, 5 in totaal. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een avond gevuld met enkel maar hoogtepunten. Een show van Queen en Adam Lambert verveelt op geen enkel ogenblik en hopelijk zien we ze in de toekomst nog eens terug.

© Sanne Goetschalckx

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over