Het nummer Deutschland van Rammstein is door de luisteraars van radiostation KINK uitgeroepen tot beste nummer van 2019. De track met de controversiële clip voert de Playlist of the Year aan, die oudjaarsdag wordt uitgezonden op KINK.

De afgelopen maand konden KINK-luisteraars hun favoriete tracks doorgeven van 2019 via de KINK-site. De top 10 van 2019 ziet er als volgt uit:

  1. Deutschland - Rammstein
  2. Boys In The Better Land - Fontaines D.C.
  3. Sad Supermarket Song - Mozes and the Firstborn
  4. Fear Inoculum - Tool
  5. My Honest Face - Inhaler
  6. bad guy - Billie Eilish
  7. Hypersonic Misssiles - Sam Fender
  8. Kitty Sucker - Frank Carter & The Rattlesnakes
  9. M5 - Sports Team
  10. The Runner - Foals

De hele lijst staat op KINK.nl en wordt uitgezonden op dinsdag 31 december van 10 tot 17 uur. De presentatie is in handen van Michiel Veenstra, Femke van der Veen en Jasper Leijdens.

“2019 was een prachtig jaar voor de liefhebbers van alternatieve rockmuziek", zegt KINK programma-directeur Michiel Veenstra. “Grote namen als Rammstein, Tool, The Black Keys en Tame Impala kwamen na een lange tijd weer terug, nieuwe namen als Inhaler, Sports Team en Frank Carter & The Rattlesnakes lieten horen dat het genre springlevend is. De terugkeer van KINK kon niet beter plaatsvinden dan in 2019”.

Het nummer The Runner van Foals voert een ander jaaroverzicht aan, de Outlaw 141. Deze lijst, met daarin de 141 grootste hits uit de wekelijkse hitlijst van KINK, de Outlaw 41, wordt op vrijdag 27 december uitgezonden. De top 11 van de Outlaw 141 ziet er als volgt uit:

  1. The Runner – Foals
  2. Black & Gold - Editors
  3. My Honest Face - Inhaler
  4. Empires - Elbow
  5. Hypersonic Missiles - Sam Fender
  6. You Had Your Soul With You - The National
  7. Here It Comes Again - Sports Team
  8. M5 - Sports Team
  9. Exits - Foals
  10. Killer's Mind - Portland
  11. Talk - Two Door Cinema Club

De volledige lijst staat op KINK.nl.

KINK is voor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: