Liefde voor Muziek, aflevering 5 op maandag 27 april om 20.35 bij VTM

In Liefde voor Muziek ontdekten bijna 1 miljoen kijkers, goed voor een marktaandeel van 42.3% (VVA 18-54, live+uitgesteld), deze week de dansnummers van Regi in een nieuw jasje. En aan muzikale variatie is er alvast geen gebrek want nu maandag, 27 april om 20.35, staat het fenomeen André Hazes centraal. André heeft daarbij niet alleen zijn eigen songs, maar ook de klassiekers van zijn vader in de aanbieding. “Het repertoire van die ouwe van mij is het beste wat er is. Ik adem het, ben ermee geboren en het zit in mijn bloed!” En de andere artiesten mogen de liedjes niet alleen zingen, ze mogen ze ook ‘dragen’… “Als 13-jarige had ik één droom, namelijk een eigen onderbroekenlijn met teksten van mijn vader erop met een dubbele betekenis”, vertelt André. Met hun onderbroeken aan geven de artiesten opnieuw het beste van zichzelf in een avond vol ambiance en het zijn vooral Regi en Sean die deze keer vol ongeduld op hun beurt wachten.

André staat bekend als een echte levensgenieter en daar kan Regi zich volledig in vinden. Samen met Jake Reese haalt hij alles uit de kast en brengen ze een powerversie van Ik Haal Alles Uit het Leven, een single die André in 2017 uitbracht. Het nummer stond 18 weken in de NL Top 20, waarvan 12 weken op de 1e plaats. “Ik kan echt niet wachten. Het wordt een soort van ‘André meets Borsato met een kater’. Ik denk echt dat André hyperblij gaat zijn!” En Regi’s voorspelling komt uit, want André beslist meteen dat hij de nieuwe versie ‘100% gaat jatten’.

Ook ‘zondagskind’ Sean gaat mee in die positieve vibes en covert de meezinger Leef. Hij vindt het vooral leuk om zich eindelijk eens als een ware ‘schlagerzanger’ te gedragen: “Ik kan nu ook eens met mijn armen zwaaien, iets wat ik niet kan in mijn eigen genre”, lacht Sean. Met Leef scoorde André een enorme feesthit in Vlaanderen én Nederland en wist de zanger ook definitief uit de schaduw te treden als ‘zoon van’. Het is tot op vandaag zijn meest bekende nummer in België.

Peter van Mama’s Jasje is deze week dan weer zichtbaar zenuwachtiger dan anders. “Na wat André voor mij heeft gezongen, komt dit nog harder aan. Ik ben zo bang!” Peter brengt het nummer Zeg Het Vandaag en dat zorgt bij iedereen voor een emotioneel moment… André heeft niet alleen een speciale band met Peter, maar ook met Karen. Zij betreedt het podium met het nummer Beter Zo. En André? Die is verliefd op Karen haar stem: “Ik vind dat Karen één van de mooiste stemmen in de hele wereld heeft.”

Naast nummers uit het solo-repertoire van André, passeren ook nummers van André’s vader de revue. The Starlings brengen deze week Ik Leef Mijn Eigen Leven, het nummer waarmee André zelf trouwens doorbrak. Tom en Kato zorgden voor een aangepaste tekst en daar is vooral Kato heel erg trots op. Ook Gene kiest voor een oude klassieker: Zij Gelooft in Mij. Gene heeft het nummer overgoten met een ‘Bon Jovi-saus’ en brengt daarmee de beste versie die André ooit al heeft gehoord: “Ik zing dit nummer al 10 jaar, maar waarom ben ik nooit op zo’n versie gekomen? Hoe goed is dit!”

Als laatste brengt André zelf een gepast eerbetoon aan zijn vader met het nummer Als je Alles Weet. “Ik zing dit liedje normaal nooit want ik vind het best heftig. Als ik het zing, voel ik het heel erg. Ik vind het echt het allermooiste liedje van mijn vader.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: