Eerst zorgde een zeebries in Oostende ervoor dat de kledingstukken van Koning van de wasdraad vielen. Nu raakte de waslijn tussen de kantelen van het kasteel van Horst los. En dus durft Koning niet uit bad. Hij roept de hulp in van Ridder Muis én heel wat kleine hulpridders om op zoek te gaan naar zijn kleren tijdens een heuse doe-expo. Van 27 juni tot 4 september wordt het Kasteel van Horst in de Hagelandse heuvels omgetoverd tot een heuse Ridderschool.De Grote Ridder Muis Doe-expo’ is een interactieve tentoonstelling gebaseerd op de populaire gelijknamige tv-serie op Ketnet. Ridder Muis en de andere personages nemen de kinderen tijdens hun bezoek mee in hun maffe, middeleeuwse wereld. Meer info en tickets vind je hier: https://riddermuisexpo.be/

Het Kasteel van Horst is een écht ridderlijk kasteel, verscholen tussen groene Hagelandse heuvels in Holsbeek. Alvorens er in het najaar grote restauratiewerken van start gaan in het kasteel, wordt het nog één keer opengesteld voor het publiek. Tijdens de interactieve Ridder Muis doe-expo, gebaseerd op de populaire serie, komen gezinnen en familie terecht in een maffe middeleeuwse wereld. Na een eerste editie in Oostende, staan opnieuw heel wat stoere kinderen voor heel wat hete vuren en avontuurlijke uitdagingen tijdens deze tweede doe-expo.

Bezoekers worden ontvangen door Koning, die zijn bad niet uit durft. Zijn net gewassen kleren zijn van de wasdraad gewaaid. De kinderen kunnen hem helpen door zijn kleren te gaan zoeken. Maar voor die moeilijke opdracht, moeten ze over riddervaardigheden beschikken. Gelukkig is de ridderschool vlakbij. Wanneer de kinderen de ridderschool doorlopen hebben, zijn ze échte ridders en klaar voor het grootse avontuur: een koninklijke missie in het kasteel

De grappige animatieserie ‘Ridder Muis’ is een reeks voor jonge kinderen, die vastgeroeste genderpatronen loswrikt. De avonturen van de kolerieke Muis en haar aaibare vriendin Draak zijn een beetje ongewoon, soms absurd, maar vooral: aanstekelijk grappig. De serie is te bekijken op Ketnet Junior.

Praktisch

De doe-expo in Holsbeek loopt van 27 juni tot 4 september

Kasteel van Horst
Horststraat 28
3220 Holsbeek

Tickets vind je via https://riddermuisexpo.be/ Toegangstickets heb je voor 9 euro per persoon. Voor -12-jarigen kost een ticketje 7 euro. Kinderen onder de twee jaar mogen gratis naar binnen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over