Op zaterdag 8 februari staat alles in het teken van de MIA’s, de Music Industry Awards. Tijdens een wervelende show die live op Eén wordt uitgezonden, komen we te weten wie de felbegeerde awards in de wacht slepen. Eén artiest is nu al zeker van een MIA, namelijk de winnaar van de Lifetime Achievement Award, bepaald door VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. Die eer is dit jaar weggelegd voor Rocco Granata. Hij wordt op 8 februari in de bloemen gezet voor zijn hele carrière.

Rocco Granata scoorde verschillende superhits, zoals Zomersproetjes, Jessica en Noordzeestrand. En dan is er natuurlijk ook Marina, het nummer dat hij snel schreef omdat elk plaatje ook een B-kant nodig heeft en daarna een eigen leven ging leiden. Het nummer werd ontelbare keren gecoverd, onder meer door Louis Armstrong. Rocco brak er ook internationaal mee door en toerde over de hele wereld. In 2013 stond Rocco extra in de kijker met de succesvolle film Marina die Stijn Coninx over hem maakte.

Maar Rocco is veel meer dan zanger, hij is ook producer en heeft zelfs een eigen platenlabel. Reden genoeg dus om een Lifetime Achievement in ontvangst te komen nemen.

Music Industry Awards: op zaterdag 8 februari om 20.45 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over