Els Verhaeren

Klaar voor een weekend vol live bands trokken we naar Rock Am Ring. Volop aan’t werk om een verslag te maken van de geweldige bands die op het programma stonden: Skindred, In Flames, 2CELLOS, Five Finger Death Punch, Liam Gallagher en nog veel meer, maar we waren vooral benieuwd om Rammstein in hun thuisland te zien.

Maar voorlopig blijft dat bij een verlangen. Rock Am Ring werd namelijk voortijdig stilgelegd door de politie. Tijdens het optreden van Broilers kwam grote baas Marek Lieberberg het spijtige nieuws brengen dat het festivalterrein moest geëvacueerd worden. De politie had het bevel gegeven voor deze evacuatie omdat ze elke terreurdreiging serieus willen nemen.

In de wandelgangen hoor je dan verhalen rondgaan als zou Rammstein de terroristen uitgedaagd hebben omdat Till Lindemann tijdens een show in 2016 een bommengordel zou gedragen hebben. Anderen spreken dan weer over verdachte personen die zouden geholpen hebben bij de opbouw van Rock Am Ring. Geen van deze berichten werden echter bevestigd.

Lieberberg hield zich tijdens de melding zeer rustig, maar tijdens de persconferentie kon de man zijn ergernis met momenten niet verbergen. Hij stelde duidelijk dat het publiek hier is voor de muziek, dat er geen hooligans of vechtersbazen rondlopen en dat iedereen elkaar hier

foto van Frontview Magazine.
© Edwin Houdevelt

graag ziet. Dit is al het derde jaar op rij dat Rock Am Ring te maken heeft met fenomenen die ze niet in de hand hebben. Op het vliegveld in Mendig hadden ze de voorbije twee jaar te maken met noodweer waarbij vorig jaar een jonge kerel getroffen werd door de bliksem en in levensgevaar verkeerde. De jongen is aan de beter hand en was zelfs vandaag te zien op het hoofdpodium van RAR. Dit jaar hebben ze echter te maken met terreur. Dreiging wel te verstaan want er is niets gebeurd. Er werd enkel preventief opgetreden.

De organisatie van Rock Am Ring hoopt dat alles snel onder controle is en dat ze morgen het festival terug kunnen hervatten. Lieberberg wil er nog steeds blijven voor gaan voor zijn Rock Am Ring publiek. Ze gaan proberen onderhandelen met de organisatie rond Rammstein, zodat zij eventueel morgen toch kunnen optreden op RAR. Maar beide zaken zijn nog niet bevestigd.

We houden jullie op de hoogte als er nieuws is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over