Dit jaar hebben de 23 duizend bezoekers van Festival Mundial het thema, Viva la Fiesta, wel heel letterlijk genomen. De afgelopen 2 dagen hebben ze in de Tilburgse Spoorzone gefeest op muziek van meer dan 70 artiesten, gegeten bij de tientallen foodtrucks en genoten van al het andere wat er te ontdekken was op het festivalterrein zoals de Urban Farm area en Urban Sports.

Volgens creatief directeur Erwin Schellekens is deze editie van Festival Mundial geweldig. “Als alles samen komt, leuke mensen, mooie muziek, een goede sfeer en heerlijk weer, dan maakt dat het tot een legendarisch weekend.” Onder andere La Pegatina, Kenny B, Xavier Rudd, Gabriel Rios en Kasba & Gerard van Maasakkers traden op.

De sfeer op Festival Mundial was zo goed dat zelfs artiesten er geen genoeg van konden krijgen. De Australische Pierce Brothers speelden na hun optreden nog even een paar liedjes op het festivalterrein. Headliner Will and the People vroeg na hun optreden op zaterdagavond in de Fontys Koepelhal of ze zondag terug mochten komen voor een intiem optreden in Club Smederij. Volgens Will and the People was hun optreden op zaterdag “The best show we ever played”

Festival Mundial is volgend jaar weer in het laatste weekend van juni, op 25 en 26 juni. De organisatie gaat hard aan het werk om deze editie te evenaren. De eerste kaarten voor volgend jaar zijn al verkocht op het festivalterrein. En iedereen die die op tijd kaarten koopt heeft volgend jaar ook weer recht op het intieme verrassingsoptreden. Dit jaar waren dat optredens van Ali B en Wudstik.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Róisín Murphy
Datum: 
Vrijdag 20 november 2015
Locatie: 
Klokgebouw - Eindhoven

Reservatie:

Meer over