De Ierse zangeres Róisín Murphy komt op vrijdag 8 maart naar de Gashouder in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 22 september om 11.00 uur via Ticketmaster.

Róisín Murphy keert terug met een reeks extra tourdata in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Er zijn concerten toegevoegd in Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, België, Polen, Italië, Zwitserland, Frankrijk en Tsjechië.

In haar indrukwekkende diverse carrière verlegt ze voortdurend haar grenzen, zowel in haar liedjes als in haar live optredens. Haar vermogen om constant een innovatieve artiest te zijn, is op zichzelf al een spectaculair gegeven. Van live gestreamde lockdown-evenementen tot headline-optredens op Glastonbury West Holts Stage, Homobloc, een uitverkochte Brixton Academy, Coachella en Primavera Sound, bewijst Murphy keer op keer een veelbewogen artiest te zijn in elke zin van het woord. Murphy's live reputatie is alleen maar groter geworden na haar veelgeprezen en uitverkochte headline show in de Royal Albert Hall.

De aankomende tour kunnen de fans het langverwachte nieuwe album 'Hit Parade' in een live setting beleven. De 13 nummers tellende compilatie van genre overschrijdende songs is nu verkrijgbaar en geproduceerd in samenwerking met elektronische muziekvirtuoos DJ Koze. Met dit nieuwe album' zet Murphy haar voortdurend evoluerende carrière van 30 jaar voort.

Door een toevallige ontmoeting met bassist Mark Brydon werd Róisín Murphy in de jaren negentig bekend als de helft van het electropopduo Moloko, waarmee ze hits scoorde als 'Sing It Back', 'The Time Is Now' en 'Fun For Me'. In 2003 ging ze solo verder en van daaruit omvatte Murphy's solocarrière vijf geprezen albums (met een Mercury Music Prize-nominatie voor 'Hairless Toys' uit 2015), gevierde EP's en single-samenwerkingen , en recentelijk ook regie- en acteerprijzen voor video's.

RÓISÍN MURPHY
Vrijdag 8 maart 2024| Gashouder, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €43.68,- (incl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/roisinmurphy
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 22 september om 11.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over