Het Rotterdam Bluegrass Festival dat op 26-28 juni zou plaatsvinden zal dit jaar geen doorgang vinden. Dat maakt de organisatie van het gratis festival vandaag bekend. Dit jaar zou de tiende editie zijn van het festival dat van klein ‘buurtfeest’ uitgroeide tot het grootste bluegrassfestival van Europa, met bijna 20.000 bezoekers per jaar. "Los van dat er tot 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden, is afgelasten ook het enige juiste om nu te doen", aldus Guido de Groot, organisator van het RBF. Het internationaal gerespecteerde bluegrassfestival zou dit jaar onder andere Rob Ickes & Trey Hensley (VS), Whiskey Shivers (VS) en de Legendary Shack Shakers (VS) ontvangen.

Vizier op 2021
Net als iedereen in de cultuursector, had de RBF-organisatie lang de hoop dat er eind juni weer festivals en concerten zouden kunnen plaatsvinden. Guido de Groot: “De organisatie van zo’n festival is een complex iets, niet iets dat je zomaar even besluit te stoppen. Inmiddels is echter duidelijk dat het niet mag en dat het ook beter en veiliger is om voorlopig nog geen evenementen te laten plaatsvinden." De Groot gaat echter niet bij de pakken neerzitten. “We zijn direct aan de slag gegaan met de organisatie van het Rotterdam Bluegrass Festival 2021 en het omboeken van de line-up van dit jaar naar volgend jaar. Deze zomer zou ons tienjarig jubileum zijn. Dat schuift nu op naar 25-27 juni 2021 en we gaan er alles aan doen om dan een éxtra spetterend festival neer te zetten.”

Over het Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival begon in 2009 als een buurtfeest en groeide uit tot een driedaags internationaal muziekevenement, waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en daarbuiten. In de afgelopen tien jaar stonden grote artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en stegen de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000. Naast bluegrass van het hoogste niveau biedt het festival een scala aan culinaire hoogstandjes, diverse workshops van optredende artiesten, een festivalmarkt, kinderprogramma en jamsessies. www.bluegrassfestival.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: