Royal Blood kondigt een episch einde van de zomer aan met de release van hun vierde album ‘Back To The Water’ op 8 september en de leadsingle ‘Mountains at Midnight’, nu overal beschikbaar.

De nieuwe single 'Mountains At Midnight' is het resultaat van een nieuwe kijk op het old school Royal Blood prototype, maar met een razend tempo.

Mike Kerr legt inventief een muur van zwaar geluid met zijn bas, Ben Thatcher verplettert met zijn ritmes die tegelijkertijd swingen en ruimte laten, Mike’s tekst maakt de sinistere stemming van het nummer compleet met een heftige bedreiging: 'I'm a ticking timebomb hooligan come to light your fuse / 24-carat thug in a velvet glove'.

Royal Blood heeft op het aankomende album ‘Back To The Water Below’ veel verrassingen in petto zonder ooit afbreuk te doen aan de essentie van hun identiteit.

Drummer Ben Thatcher zegt over de plaat: 'I think this record was about letting the ideas take us where they needed to go. If there was a song that was calling us to do something that wasn’t typically what we’re known for, that’s where we’re going to go. The songs are in charge and if that means having a record that’s quite varied that’s what we’re going to go for, rather than trying to shoehorn everything into the same world. As a result, we’ve made a record that’s a bit of a rollercoaster. It’s everything we could do.'

Nadenkend over hun reis tot nu toe, voegt zanger Mike Kerr toe: 'No-one saw the years of us playing in loads of bands to no-one, that all gets swept under the carpet because the other story is magical and much more wondrous. Luck is where passion meets opportunity. We got our golden ticket and walked out as tiny ninjas. We were in the right place at the right time, and we have to remember to give ourselves the credit that we didn’t get into this position by winning a quiz show, we put in a serious amount of work. It’s taken us four albums to realise this isn’t luck, we’re good and we’re committed to this.'

'Back To The Water Below' is nu beschikbaar voor pre-order of pre-save HIER. Naast de digitale release zullen er ook verschillende fysieke releases zijn zoals een deluxe vinyl (verpakt met een bonus 7" met twee extra tracks), twee cassettes, een exclusief gouden vinyl via Amazon, enkele heldere vinyls en een gewone zwarte vinyl..

‘Back To The Water Below’ tracklist:

  1. ‘Mountains At Midnight’
  2. ‘Shiner In The Dark’
  3. ‘Pull Me Through’
  4. ‘The Firing Line’
  5. ‘Tell Me When It’s Too Late’
  6. ‘Triggers’
  7. ‘How Many More Times’
  8. ‘High Waters’
  9. ‘There Goes My Cool’
  10. ‘Waves’

Deluxe Edition 7” single bonus tracks:

  1. ‘Supermodel Avalanches’
  2. ‘Everything’s Fine’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over