Zondag 14 augustus is er op VTM de derde aflevering van het nieuwe seizoen ‘Tien Om Te Zien’, met dit jaar opvallende nieuwe producties en meerdere ‘Om terug te zien’. Het werd derde keer goede keer voor Sabien Tiels en wie dacht dat ze te zien zou zijn met haar ‘evergreen’ ‘Trein’ komt bedrogen uit. Het is de samenstellers van het programma niet ontgaan dat Sabien Tiels de laatste jaren bijna niet van de radio is weg te branden, vaak met buitenlandse producties maar telkens met nummers die ze zelf had geschreven.

Haar nieuwe single ‘Adelaar’ valt maar deels onder die definitie. De song werd oorspronkelijk in het Engels geschreven op een internationaal songschrijfkamp, door Sabien Tiels, samen met Greta Salome (Eurovisie voor Ijsland in 2012) en Christophe Severs (jawel, zoon van Paul). Die laatste tekende ook voor de uitstekende productie van ‘Adelaar’ en Christophe is uiteraard een Vlaming. Sabien was, naast co-componiste, de auteur van de sterke tekst, haar handelsmerk, voor deze nieuwe song.

Op het scherm maken de twee gezinsleden van Sabien meteen hun televisie-debuut: echtgenoot Dirk, een virtuoze pianist, en zoon Pieter-Jan die de drums in het juiste ritme stuurt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: