De start van het tweede seizoen van Safety First is een feit. De eerste aflevering bereikte alleen voor de uitzending op woensdag al 1.017.875 kijkers, goed voor een marktaandeel van 38,4% (VVA 18-54, live+5). Met de herhaling op zondag komen daar nog eens 516.785 kijkers bij (live+1).

In aflevering 2 op woensdag 5 november 2014 staat Safety First in voor de veiligheid op het Schoolrock-festival in het Kardinaal Van Roey-college. Tijdens de voorbereidingen van het festival ontdekt Smos (Matteo Simoni) dat Dirk (Bruno Vanden Broecke) vertrouwensissues heeft. Door een misgelopen oefening in zijn jeugd, vertrouwt de grote held van Smos niemand meer, ook Smos niet! Wanneer Smos van Ingrid (Ruth Beeckmans) hoort wat Dirk heeft meegemaakt, is hij dan ook vastberaden om Dirk te genezen.

Hij gaat zelfs te rade bij de hoofd-act van het festival: Regi (gastacteur Regi). Niet Ambiorix, maar Regi is voor Smos “de grootste Limburger die er ooit bestaand heeft”. De twee komen al snel tot de perfecte remedie voor Dirk zijn vertrouwensprobleem: shocktherapie.

Luc (Ben Segers), die op het festival instaat voor de “door control” of te “control over de volledige door”, zit intussen met de handen in het haar. Hij heeft Ingrid beloofd dat hij haar zoontje Robbe zou ingeschreven krijgen in de school, ondanks de overvolle wachtlijst. Maar de schooldirecteur (gastacteur Erik Van Looy) blijkt niet zo vatbaar voor het charmeoffensief van Luc. Vol is vol en er worden geen uitzonderingen gemaakt, tenzij voor kinderen met een handicap…

De volledige aflevering van Safety First kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over