Op woensdag 17 december 2014 om 20.35 was de spannende ontknoping van het tweede seizoen van Safety First te zien bij VTM. Meteen daarna was te zien hoe het securitybedrijf al een volgende veiligheidsopdracht vervulde. Safety First stond immers een dag lang in voor de bewaking bij de winnaar van de Safety First-wedstrijd: de kinderafdeling van het Sint-Franciskus Ziekenhuis (SFZ) in Heusden-Zolder.

Wie bewaking nodig had, kon het Safety First-team winnen door vanaf 8 oktober 2014 een foto te posten van een onveilige situatie die Dirk Porrez en zijn team mochten komen bewaken. Scholen, sportclubs, verenigingen en fans stuurden massaal foto’s in via vtm.be en uit een totaal van zo’n 4.000 inzendingen heeft Head of Security Dirk Porrez zelf een winnaar gekozen.

Dirks hart brak bij de inzending van het SFZ, of het Safety First Ziekenhuis zoals ze zichzelf noemen, en in het bijzonder de afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde en de Mediclowns die er de kinderen dagelijks opbeuren. Hoewel Dirk er zelf niet bij kon zijn wegens “besmetvrees”, brachten zijn teamgenoten Ingrid, Luc en Smos op maandag 8 december 2014 een bezoek aan de winnaars van de Safety First-wedstrijd. Ze stonden er een dag lang in voor de veiligheid, bewaking én het vermaak van de kinderpatiënten in het ziekenhuis. Hoe dat verliep, is te zien in dit filmpje.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over