Met meer dan 900 festivalgangers was de eerste Schlagerhei van organisatoren AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide dit jaar een voltreffer en dus organiseren de scouts voor jongeren met een beperking en de Gidsen op zaterdag 9 mei 2020 een 2de editie, die opnieuw in het teken staat van hun ‘Steun voor Steen’-bouwproject. “We beginnen één uur vroeger, om 19.00 uur en hebben de line-up uitgebreid naar 7 artiesten. Zanger-accordeonist Johan Veugelers is van de partij, net als Ment-presentatrice en zangeres Eveline Cannoot, charmezanger Frank Valentino, de uit Scherpenheuvel afkomstige Danny Fabry, ambiancemaker Yves Segers én Basket Sloefkes-smaakmaker Sam Gooris. Top of the bill wordt het 1ste optreden van de avond van Briezz, een muziekgroep bestaande uit personen met een handicap. Kurt Frederickx zorgt opnieuw voor de presentatie en afterparty. Momenteel is de Dophei een bouwwerf, maar op 9 mei maken we dankbaar gebruik van onze nieuwe lokalen. Die worden netjes geïntegreerd in de festivalsite, waardoor de VIP wordt opgewaardeerd en er meer plaats is om te dansen”, zegt woordvoerder Bruno Verdoodt namens de organisatoren. Tickets voor de 2deSchlagerhei zijn vanaf nu te koop via de lokale voorverkooppunten of op www.schlagerhei.be

De 2de editie van de Schlagerhei belooft op zaterdag 9 mei 2020 op de Dophei in Pijpelheide, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, een voltreffer te worden, want de organiserende Scouts AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide steken nog een paar tandjes bij: het overdekte festival verhuist van vrijdag- naar zaterdagavond. Om 18.30 uur openen de deuren en het eerste optreden is voorzien rond 19.00 uur. De line-up werd stevig uitgebreid en bestaat uit 7 topartiesten. “Omdat hij vorig jaar één van de absolute smaakmakers was, hebben we zanger-accordeonist Johan Veugelers opnieuw uitgenodigd naar Pijpelheide. Als geen ander weet onze ‘Casanova’ hoe hij de massa moet bespelen”, zegt woordvoerder Bruno Verdoodt opgetogen.

Johan komt uit Aarschot en in het naburige Scherpenheuvel woont charmezanger Danny Fabry. In het Hageland en de Zuiderkempen wordt hij nog steeds op handen gedragen. “Met zijn gezondheid is het momenteel iets minder, want hij slikt medicatie voor vlekjes op zijn longen. Gelukkig zijn die niet kwaadaardig, waardoor we op 9 mei een frisse, fitte Danny te zien gaan krijgen, die het publiek trakteert op zijn klassiekers als ‘Bij jou voel ik me nooit alleen’, ‘Anita’ en zijn heerlijke meezinger ‘Ca, C’est La Vie’”, zegt Bruno geruststellend.

Met veel trots haalt Bruno de nagelnieuwe affiche aan met artiesten die je zelden of nooit in onze regio tegen het lijf loopt. “Ment-presentatrice en zangeres Eveline Cannoot is daar een mooi voorbeeld van. Met een straatlengte voorsprong behoort ze in Vlaanderen tot de nieuwe lichting van populairste vrouwelijke artiesten. Eveline bracht al enkele succesvolle albums uit en uit dat repertoire zijn ‘Ik ben verliefd’, ‘Droog mijn tranen’ en ‘Adrenaline’ liedjes die door ons publiek straks moeiteloos worden meegezongen. Datzelfde geldt voor de geboren West-Vlaamse zanger Frank Valentino, die nog eens een bezoek brengt aan onze regio. Frank verdiende zijn sporen in het ‘Tien om te Zien’-tijdperk met ‘Mijn hart is vrij’ en het onverwoestbare ‘Volaré’.

Briezz

“AKABE is de afkorting voor ‘Anders Kan Best’. Iedereen hoort erbij! AKABE is een afdeling binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor personen met een beperking, zowel mentaal als fysiek. In het verlengde zijn we blij dat we Briezz, een muziekgroep bestaande uit personen met een handicap, konden strikken voor de 2de editie van de Schlagerhei. De drummer is trouwens uit Pijpelheide afkomstig, dus voor hem en nog een aantal andere leden uit de regio wordt dit een thuismatch. Zij spelen zelfstandig via een unieke methode en maken hun eigen composities en teksten. Het is het eerste orkest van personen met een handicap dat autonoom functioneert. Hun optreden wordt echt iets om naar uit te kijken”, klinkt het terecht enthousiast bij de organisatoren.

Sam Gooris

Feestvierders komen op de 2de editie aan hun trekken met de heerlijke meezingers van Yves Segers en Sam Gooris. Yves was in een ver verleden nog frontman van Toast en verantwoordelijk voor de meezinger ‘Ik schreeuw het van de daken’. Ondertussen krijgt hij de massa aan het zingen met zijn ‘Café de zwaan’, ‘Waar zijn die handjes’, ‘Waar is mijn vleeskroket’ en ‘Een beetje gay’.

Met zijn legendarische ‘Basket Sloefkes’, ‘Laat het gras maar groeien’ en ‘Marijke’ pakt de sympathiek populaire Sam Gooris straks de massa netjes in en zorgt hij voor één van de hoogtepunten van de avond.

Tickets voor de 2de Schlagerhei, die op zaterdag 9 mei plaatsvindt in een overdekte tent op de Dophei van Pijpelheide, kan je vanaf nu online bestellen opwww.schlagerhei.be of in de voorverkooppunten bij Heidi’s Delicatessen, Voeding Christine (Pijpelheide) Bakkerij Plankenbrug, bakkerij ’t Pistoleeke (Begijnendijk) of café ’t Hoekske (Heist-op-den-Berg). Staanplaatsen kosten 13 euro, zitplaatsen 18 euro en VIP-plaatsen 50 euro. Meer info vind je op www.schlagerhei.be Met de opbrengst financieren organisatoren AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide verder hun ‘Steun voor Steen’-bouwproject.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: