De populairste festivalact van de afgelopen jaren, maar bovenal beste vrienden Milo, Karel en Boaz brachten vrijdag, na de release van de singles ‘You & Me’ en ‘Sex’ hun nieuwe album uit, samen met de videoclip voor albumtrack ‘Naakt Op Het Plein’.

Na een stormachtige introductie wist de band binnen drie jaar alles te doen waar de meeste artiesten een hele carrière voor nodig hebben. De uitverkochte shows, mainstages van alle grote festivals, platina platen, Edisons, de Popprijs (en een mediaschandaaltje) volgden elkaar zo snel op dat er in het in oog van deze storm wel nieuwe muziek gemaakt móést worden, terwijl een tweede album tegelijk een gigantische druk met zich meebrengt waar niet elke artiest mee om weet te gaan.

Precies dat is hetgeen wat Milo, Boaz en Karel verkennen op dit album; de relatie met zichzelf, met elkaar en met deze prachtige storm die zij gecreëerd hebben. Het album laat zien hoe drie eenvoudige jongens uit Den Haag in no-time grote sterren werden en welke impact dat heeft gehad op vriendschappen, zelfbewustzijn en liefde.

Daarnaast schijnt het album ook een licht op een breder sentiment. De wereld staat in brand, de systeemfouten worden pijnlijk zichtbaar en mensen staan lijnrecht tegenover elkaar terwijl de grote maatschappelijke thema’s ons eigenlijk meer verbinden dan verdelen.

Zoals we inmiddels van Goldband gewend zijn is geen genre of onderwerp te gek en conformeren ze zich zo min mogelijk aan de verwachtingen van het publiek.

- Videoclip van 'Naakt Op Het Plein' -

In de albumtrack 'Naakt op het Plein' zoomen de jongens dieper in op de gevolgen van het continue in de aandacht moeten staan. En hoe achter het rooskleurige plaatje van leven in de spotlight er soms ook een verlangen naar anonimiteit en vrijheid schuilgaat.

Afgelopen vrijdag verscheen deze visueel zeer sterke videoclip.

Goldband: de populairste festivalact van de afgelopen jaren, winnaar van de Popprijs 2022, multi-platina verkopende artiest, maar bovenal de beste vrienden.

De karakteristieke Haagse popgroep bestaande uit Milo Driessen, Karel Gerlach en De Het Boaz laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen en veroverde sinds hun eerste releases in 2019 gestaag de harten van Nederlandse en Belgische fans. Met een uiteenlopend palet aan genres en een ijzersterke liveshow veroverden zij in zowel 2022 als 2023 alle grote podia, waaronder Lowlands, Rock Werchter, Pukkelpop, Pinkpop en Tomorrowland.

Als bekroning van het live succes verkochten zij drie maal de AFAS Live en twee maal de Lotto Arena binnen enkele minuten uit. Hiermee heeft Goldband laten zien dat je volledig op eigen kracht je dromen waar kan maken, of je nou stukadoor, zolderkamer producer of toneelschool drop-out bent.

3voor12 bekroonde hun Lowlands 2022 optreden tot de beste festival show van het jaar, waar het debuutalbum 'Betaalbare Romantiek' door tienduizenden uitzinnige fans werd meegezongen. Hetzelfde jaar namen ze de MTV award voor 'Best Dutch Act' én twee 3FM awards mee naar huis.

Goldband trapte 2023 af als winnaar van de Nederlandse Popprijs en sleepte later dat jaar drie 3FM awards en drie Edisons (dé oudste en belangrijkste Nederlandse muziekprijzen) binnen voor de categorieën 'Nieuwkomer', 'Beste Song' en 'Beste Video' voor hun track 'Stiekem ft. Maan'. Laatstgenoemde werd de best beluisterde track op Spotify van dat jaar en brak het record als grootste Nederlandstalige Top40 hit aller tijden.

Drie jaar na hun grote doorbraak brengt Goldband hun langverwachte tweede album Samen Tegen Elkaar’ uit op 14 juni. De populairste festivalact van de afgelopen jaren, maar bovenal beste vrienden Milo, Karel en Boaz verkennen op dit tweede studio album de relatie met zichzelf, met elkaar en met de prachtige storm die zij gecreëerd hebben: Goldband.

Je hoort hoe drie eenvoudige jongens uit Den Haag in no-time grote sterren werden en welke impact dat heeft gehad op vriendschappen, zelfbewustzijn en liefde.

Pukkelpop Main Stage & 2x Sportpaleis -

Dit is een noodgeval! Waar blijft die f*cking ambulance om ons zo snel mogelijk richting het Sportpaleis te voeren? Want op vrijdag 6 & zaterdag 7 december gaat Goldband het Sportpaleis in Antwerpen volledig met de grond gelijk maken tijdens hun grootste concerten ooit!

Met hits als 'Noodgeval', 'Rommel' en 'Witte Was' is Goldband niet meer weg te denken van alle grote radiozenders.

Kom alles mee afbreken op vrijdag 6 & zaterdag 7 december in het Sportpaleis! Enkel voor 7 december zijn er nog tickets.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november zal Goldband ook in Nederland de Ziggo Dome in Amsterdam helemaal met de grond gelijk maken tijdens een knallend optreden.

Maar deze zomer mag Pukkelpop zich eerst opwarmen op zaterdag 17 augustus voor de 'full blown show' van het Haagse trio.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over