De ploeg van Vive le vélo, het bekende Eén-programma, gaat mondmaskers ten voordele van Kom op tegen kanker aanbieden. Heel wat mensen zijn momenteel op zoek naar mondmaskers om mee te werken aan een coronaveilige omgeving. Mensen getroffen door kanker behoren tot de risicogroep voor corona, met deze mondmaskers wil de Vive le vélo-ploeg een dubbele hulp bieden.

Vive le vélo kent een langlopende traditie met Kom Op Tegen Kanker. Sinds 2015 gaat de opbrengst van de goede doelenactie elk jaar integraal naar KOTK. Zo was elke dag tijdens de Tour het shirt van een wielrenner via een sms-wedstrijd te winnen, net als de prestigieuze tafel die bij Maarten Vangramberen door de Tourhelden gesigneerd wordt. Vorig jaar leverde die actie nog een bedrag van 157.354 euro op, volledig ten voordele van KOTK. De keuze voor KOTK ligt voor de hand gezien in 2014 speekselkierkanker werd vastgesteld bij Vive le vélo-presentator Karl Vannieuwkerke. Het engagement van hem en de redactieleden is dan ook groot.

Heel wat zaken zijn onzeker deze zomer: komt er een alternatieve Tour en dus ook een editie van Vive le vélo? Kunnen er nog grote acties plaatsvinden? Zo zag KOTK zijn grote 1000km-fietsevent wegvallen. Fans van Vive le vélo kunnen de organisatie dus een duwtje in de rug geven door zo’n mondmasker in de strijd te gooien.

Vanaf vandaag zijn er 5 verschillende Vive le vélo-mondmaskers te koop, los of in pakketjes van 3 of 5. De winst op deze mondmaskers gaat volledig naar Kom Op Tegen Kanker. We laten na de actie zeker weten hoeveel dit heeft opgebracht voor het goede doel.

De mondmaskers zijn te bestellen via https://vivelevelo.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: