School Is Cool en (dj) Murdock worden toegevoegd aan de line-up van zaterdag 2 augustus. Ze krijgen er het aangename gezelschap van Nina Nesbitt, De Jeugd Van Tegenwoordig, Arsenal, Madness en Goose. Die twee laatsten spelen trouwens een exclusieve Belgische show op Suikerrock 2014!

School Is Cool

School Is Cool heeft een hinkstapsprong gemaakt sinds zijn debuut  'Entropology' en sinds zijn eerste radiohit ‘New kids in town’, het nummer waarmee de band al verbaasde op Humo’s Rock Rally in 2010. De in vervoering gebrachte jury duidde de groep toen terecht aan als laureaat.

'Entropology' was een rijk gevuld vat vol radiohits zoals 'In want of something', 'The world is gonna end tonight', 'Warpaint' en 'The underside'. Het leverde een goed gevulde concertkalender op, en een eerste passage op Suikerrock in 2012.

Na enkele personeelswissels (Violiste Nele Paelinck volgde haar grote liefde naar Argentinië, Andrew van Ostade verliet de groep om privé-redenen) doken Johannes Genard en co.de studio in voor de opnames van 'Nature Fear', het tweede en zelfgeproduceerde album.

School Is Cool doet zelfzeker aan in deze collectie woest kolkende songs. De liedjes staan als een huis maar zijn gekleurd met een donkerder kleurenpalet. Genard's fascinatie voor mythologie en folklore, voor sagen en sprookjes schemert door in de telksten.

Het eerste wapenfeit  was de knaller 'Wide Eyed & Wild Eyed', en inmiddels is het ingetogen 'Envelop Me' de opmerkelijke nieuwe single. School Is Cool heeft de volwassenheid bereikt, is duidelijk niet vies van vernieuwing en staat live sterker dan ooit in de schoenen! Mee te maken op eigen risico, zaterdag 2 augustus!

Murdock

Al meer dan een decennium aan het roer van de Belgische drum&bass scene. Gestart met kleine feestjes om zijn eigen stijl te showcasen maar ondertussen rockt hij elk groot festival op regelmatige basis.

Hij is al 4 jaar de gastheer, samensteller en dj van verschillende d&b en dubstep programma's op Studio Brussel en al minstens even lang de drum&bass kracht achter Breakdown. Hij stampte Radar (Silo, Leuven) en Rampage (Trix, Antwerpen) uit de grond , waar grote namen als Chase&Status, Brookes Brothers en DJ Friction kind aan huis zijn. Hij stond ook al talloze keren zij aan zij met legendes als Roni Size, Pendulum, Andy C, DJ Marky, Dillinja en Goldie. 

Met Radar Records bracht hij Netsky's 'Your Way' en 'Daydreaming' uit, en op zijn twee 'Jungle Fever' releases mixt hij het beste van het beste aaneen. In 2012 verscheen de door Murdock samengestelde dubbelaar ‘Off the Radar’ waarop Belgische artiesten als Daan, Arsenal of Shameboy door een drum’n’bass mangelmolen worden gehaald.

Onlangs organiseerde Murdock voor de vijfde maal Rampage, waarbij 12.000 bass-fanaten het Antwerpse Sportpaleis deden daveren. Als het optreden van Goose je al niet murw geslagen heeft, dan zal de afterparty met Murdock de genadeslag toedienen! 

De 28ste editie van Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock 2014
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over