De Amerikaanse comedian Kevin James Thornton komt op 12 december naar Boom Chicago Amsterdam voor zijn eerste show ooit in Nederland. Thornton is vooral bekend van zijn komische content op onder andere Instagram en TikTok, waar hij een grote groep volgers heeft. De kaartverkoop start op vrijdag 24 maart om 10 uur via Ticketmaster.

Kevin James Thornthon bouwde online een grote fanschare op met zijn hilarische, persoonlijke en soms gênante verhalen over het opgroeien in een religieuze gemeenschap als homoseksueel. Zijn anekdotes zijn herkenbaar voor jong en oud. Hij heeft meer dan 2 miljoen volgers op Instagram en TikTok, met in totaal meer dan een miljard views.

Kevin James Thornton heeft een imposante carrière, waarbij hij naast comedy ook aan films en muziek werkt. Rond 2000 begon hij als muzikant in verschillende bands, waaronder Waves on Waves, Thornton Had A Sword en queer-folk band Indiana Queen. Ook maakte hij de rockmusical Lights on the Radio Tower. Daarnaast maakte hij films als Summon Without Sorrow, Stranger Hearts en How To Get From Here To There, en de podcasts American Queer en Dead Reckoning.

Tussen 2009 en 2012 tourde Kevin James Thornton met drie succesvolle one-man shows langs theaterfestivals en comedy clubs, die zeer positief werden ontvangen. Showbiz Chicago noemde zijn show “intimate brilliance”, en NUVO Indianapolis vond het “memorable and moving”. Ook in The Huffington Post, The Advocate, The New Yorker en Cosmopolitan verschenen artikelen over Thornton.

KEVIN JAMES THORNTON
Dinsdag 12 december 2023, Boom Chicago, Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur | Entree: Vanaf €28,- (incl. servicekosten)
Leeftijdsrestrictie: 18+

Meer info over dit evenement vind je op: mojo.nl/kevinjamesthornton
De kaartverkoop voor het evenement start vrijdag 24 maart om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: