Vijf dagen vegan met Ian Thomas

Vlees noch zuivel deze week, want van maandag 24 tot vrijdag 28 oktober kookt Sofie met jong muzikaal talent Ian Thomas. De zanger is al enkele jaren overtuigd veganist en Sofie toont maar al te graag dat iédereen vegan kan koken. Momenteel woont Ian in L.A., maar speciaal voor de chef-kok zet hij de deuren van zijn familieappartement aan de kust open.

Ian is een held op het podium, maar niet in de keuken. Omdat hij binnenkort alleen gaat wonen, kan hij dus zeker wat receptjes van Sofie gebruiken. Maandag 24/10 maken ze een raw food-gerecht: courgettepasta met een romige tomaten-looksaus.

Dinsdag 25/10 maken Ian en Sofie een grote bowl quinoa met groentjes. Uiteraard 100% vegan en puur krachtvoer. Het enige wat Ian daaraan kan toevoegen, is: “Awesome!”

Woensdag 26/10 haalt Ian de patissier in zich naar boven, want dan bakt hij met Sofie een vegan rijsttaart. Zonder eieren, boter of melk, maar mét superveel smaak. Ze klinken op het geslaagde resultaat met een alcoholvrije cocktail.

Donderdag 27/10 komt één van Ians beste vrienden langs, Hamza, die zelf een koksopleiding volgde. De drie maken krokante springrolls met een frisse tzatziki-dip.

Sofie heeft het beste als laatste bewaard, want ze eindigt de week met een echte Belgische klassieker: vol-au-vent, volledig vegan style. Ian kan zijn geluk niet op en ook zijn vriend Hamza wil dit topgerecht niet missen.

OP HET MENU

  • Op maandag 24/10: courgettepasta met romige tomaten-looksaus
  • Op dinsdag 25/10: gebakken quinoa met groentjes
  • Op woensdag 26/10: vegan rijsttaart met kokosmelk
  • Op donderdag 27/10: springrolls met aubergines en tzatziki dip
  • Op vrijdag 28/10: vegan vol-au-vent met frietjes

De volledige afleveringen van Sofie in de Keuken van zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: