Naast de dagelijkse thema’s in De Keuken van Sofie, draait het deze week vooral rond… de liefde. Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 februari 2015, in de aanloop naar Valentijnsdag, mag Sofie zich laten vergezellen door dé tortelduifjes van de Vlaamse showbizz: Nicole en Hugo.

Met maar liefst 45 jaar als koppel mag Sofie haar kookgasten ervaringsdeskundigen noemen als het op de liefde aankomt. Op maandag 9 februari neemt Sofie hen mee 45 jaar terug in de tijd om te zien hoe het er toen in de keuken aan toe ging bij het koppel. Ze maken samen een vogelnestje met witte kool, een gerecht waarop Hugo enorm verlekkerd is. Hij neemt de bereiding van de verse bechamelsaus op zich, al loopt dat niet al te soepel.

Liefde centraal in de keuken deze week, maar op dinsdag 3 februari is er toch ook wat afkeur te bespeuren. Sofie peilt naar de ingrediënten die ze echt niet lusten en uiteraard is dat voor Nicole en Hugo hetzelfde: ossentong. Sofie laat zich niet uit het lood slaan en maakt smakelijke kroketjes met een vulling van tomatencoulis, bloem, gruyère en… kleine stukjes ossentong. Ondertussen vertelt het koppel honderduit hoe ze mekaar hebben leren kennen en hoe Cupido toen meteen raak schoot.

Op woensdag 11 februari beginnen Nicole en Hugo met een brede glimlach aan de bereiding van hun lievelingsgerecht: lamskroon met lookpuree en flageolet. De lamskroon is voor Hugo en de flageolets voor Nicole. Sofie toont ook hoe ze een heerlijke lookpuree maken die perfect bij het lamsvlees past. Al snel wordt duidelijk dat het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen bestaat uit twee echte levensgenieters, ook op culinair vlak.

Op dag vier in de valentijnsweek is intussen al wel duidelijk dat het liefdeskoppel werkelijk alles samen doet. Ook reizen, koken en eten of alles waar het op donderdag 12 februari om draait in de keuken. Sofie maakt escargots in bladerdeeg met een sausje van waterkers, look, sjalot en peterselie. Dat gerecht eten Nicole en Hugo jaarlijks wanneer ze op reis gaan naar hun favoriete reisbestemming: Saint-Tropez.

Vrijdag 13 februari is de laatste avond dat Sofie kookt met Nicole en Hugo, maar ook de avond voor de feestdag van de liefde. Sofie besluit om een heerlijke zoete zonde te maken in het teken van valentijn. Ze bakt een Mon Amour-taart, of een chocoladetaart die slechts met vier ingrediënten gemaakt wordt: boter, suiker, chocolade en eieren. Sofie is verrast om te horen dat het liefdeskoppel niet meedoet aan de valentijnhype. Maar al snel wordt duidelijk waarom: voor Nicole en Hugo is het – uiteraard – elke dag feestdag van de liefde.

De Keuken Van Sofie, elke weekdag bij vtm:

  • Op maandag 09/02: Op Grootmoeders wijze - Vogelnestjes met witte kool.
  • Op dinsdag 10/02: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Kroketjes van ossentong op witloofsalade.
  • Op woensdag 11/02: Lievelingsgerecht - Lamskroon met lookpuree en flageolet.
  • Op donderdag 12/02: Op reis - Escargots in bladerdeeg, look en peterselie.
  • Op vrijdag 13/02: Zoete zonde - Mon Amour-taart.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: