Nieuwe single ‘Mannen’ is misschien wel de meest traditioneel klinkende smartlap tot nu

Protestzangeres Sophie Straat brengt vandaag nieuwe single 'Mannen’ uit. Het lied bezingt het Patriarchaat en wat daar anno 2022 nog steeds mis mee is. Bij het nummer hoort een wildplak campagne die menigeen in Amsterdam de afgelopen weken al is opgevallen.

Zie ook de video over deze campagne.

Tegelijkertijd met deze single release kondigt Straat ook een nieuwe headline tour door Nederland aan; 8 shows waarvoor tickets nu te koop zijn. De grote afsluiter is 21 april Paradiso Amsterdam.

'Mannen' is misschien wel de meest traditioneel klinkende smartlap van Sophie Straat tot nu toe; vol draaiorgels, harmoniums, accordeons, mellotron orkestbanden en een heus mannenkoor. De achterliggende boodschap is echter verre van traditioneel. Het nummer gaat over mansplaining, mannen die denken alles beter te weten en seksisme waar vrouwen helaas nog steeds mee te maken hebben:

“Want, laten we eerlijk wezen, Jij kan dit toch helemaal niet aan?
Doe niet zo overdreven, Is het weer die tijd van de maand?
Mannen, laat ons toch met rust
Mannen, word eens bewust
Dat mannen, geen haar beter zijn
Dus mannen, jullie tijd is voorbij”

Sophie Straat kondigt een tweede clubtour tour aan:
24.03 Vera, Groningen 05.04 TivoliVredenburg, Utrecht
25.03 Doornroosje, Nijmegen 06.04 Burgerweeshuis, Deventer
31.03 Metropool, Enschede 14.04 Hall of Fame, Tilburg
01.04 Paard, Den Haag 21.04 Paradiso, Amsterdam

Tickets via: www.sophiestraat.com

Sophie Straat maakte een bliksemstart van een carrière mee. Ze won een Edison in de categorie ‘Hollands’ voor debuut EP "’T is niet mijn Schuld" ze had een festivalzomerhit samen met Goldband met ‘Tweede Kamer’, speelde het voorprogramma van Andre Hazes Jr. in de Ziggo Dome en haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 4,5 miljoen streams. Sophie Straat speelde op festivals van Oerol tot Best Kept Secret en van Wildeburg tot Lowlands. Binnen no-time is Straat de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken.

‘Mannen’ van Sophie Straat is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, iTunes en Bandcamp.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over