Toen Spider-Man: No Way Home uitkwam in de bioscopen in december 2021 was het een enorme box-office hit, en dat in een periode waarin de wereld aan het herstellen was van Covid,.

Meer dan een miljoen mensen gingen naar de bioscopen en de film bleef meer dan 20 weken in de zalen en werd al snel een van de top 5 populairste films aller tijden. We zullen nooit het enthousiasme vergeten dat de film bij de fans teweegbracht: in de bioscopen klonken golven van applaus zoals we al lang niet meer hadden gezien en de sociale netwerken explodeerden met kreten van vreugde.

Anderhalf jaar later keert de favoriete superheld van België terug naar het grote scherm. Dit tot groot genoegen van iedereen die No Way Home zag en daarvan hield. In Spider-Man: Across the Spider-Verse keert Spider-Man terug als Miles Morales en belooft hij alle emoties die de kijkers in december 2021 met No Way Home beleefden, weer tot leven te wekken.

Het is het ambitieuze vervolg op Spider-Man: Into the Spider-Verse, die Oscars, Golden Globes en Critic's Choice Movie Awards won. De originele soundtrack bij deze eerste film, Sunflower, van Post Malone & Swae Lee, was een enorme hit en was in november 2022 de meest gecertificeerde single in de geschiedenis van de RIAA, met 17 platina certificeringen.

In november 2020 begeleidde de videogame Marvel's Spider-Man: Miles Morales de lancering van de PS5 en bewees dat Miles Morales net zo goed thuis is op het grote scherm als op een consolescherm - de game kreeg een prachtige Metracritic-score (85).

De nieuwe film, Spider-Man: Across the Spider-Verse, is geen uitzondering op de kwaliteit en ervaring die van een Spider-Man film wordt verwacht, integendeel zelfs. Met spectaculaire graphics en visuele effecten, een verhaal dat verder gaat dan wat ooit in de Spider-Man en Marvel universums is gedaan en een straffe soundtrack van de iconische muziekproducer Metro Boomin. Hij wordt bijgestaan door onder andere Future, Ice Spice, James Blake en Don Toliver.

Iedereen die van de vorige Spider-Man films hield, zal deze zeker ook geweldig vinden.

Dat is alvast het geval voor enkele bevoorrechte personen die de film al in een privévertoning hebben kunnen zien en voor een paar perstitels die ook reeds een glimp van de film hebben kunnen opvangen:

"Nog beter dan Spider-Man : Into the Spider-Verse en die was al mind blowing. Excited en crazy"

  • Thibault Christiaensen, STUBRU
  • Ali Plumb, BBC RADIO 1
  • Ben Travis, EMPIRE
  • "The best Spider-Man film ever made" - Jake Hamilton, FOX-TV

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: