Red Bull Music presenteert 'Stake: From Fresh Cut To Dry Aged'

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones, ze deden het allemaal.

In 2018 gaf de band er de brui aan en vormde zich om tot STAKE. Red Bull Music draaide het afgelopen jaar een docu rond de band: From Fresh Cut to Dry Aged: how Steak Number Eight became STAKE. Deze docu is vanaf vandaag online.

In 2018 besloot de band te stoppen. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Er kwamen nog 2 hopeloos uitverkochte afscheidsshows in de Vooruit, maar die bleken toch niet helemaal een afscheid te zijn... de 4 bandleden blijven samen en gaan verder onder de naam STAKE.

STAKE tekende inmiddels een contract met het gerenommeerde Britse HASSLE RECORDS, en op 2 mei brengen ze “Catatonic”, een eerste single uit, gevolgd door een 12” vinyl EP. Een album wordt tegen begin november verwacht. Verwacht een iets strakker geluid, met meer referenties naar de nineties, maar minstens evenveel energie!

Om warm te draaien voor een uitgebreide najaarstoer gaat de groep deze zomer al warmdraaien op een select aantal festivals waarbij de groep nieuw materiaal brengt. Smeer je kuiten alvast in!

  • 24 MEI 2019 CINETOL, AMSTERDAM
  • 28 NOV 2019 AB, BRUSSEL

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over