In de aanloop naar hun debuutalbum komt Crooked Steps (Nieuwe lichting 2020) met een nieuwe single: “Hey You, It’s Okay”, een energiek en stevig rocknummer, scherp aan de randjes maar zacht voor de ziel. Net als hun vorige single “Casse-Toi” (catch of the day op stubru) gaan de gitaren opnieuw aan het werk. Met een song die in het verlengde ligt van vorige releases als ‘Sugar’ en ‘Daiquiri’ blijft de band trouw aan zichzelf: surf- en garagerock met een modern en fris kantje.

Over hun nieuwe nummer zegt de band:

“Met "Hey You, It's Okay" wilden we een uptempo, rammelend en meebrulbare song schrijven. Maar onder de oppervlakte willen we vooral een nummer brengen dat mensen energie kan geven om door te gaan als het even wat tegenzit. We willen mensen eraan herinneren dat het oké is om soms niet oké te zijn.”

Kortom: dit is een song waarop je de frustraties van je af zingt en jezelf terug helemaal ophypet om er volledig voor te gaan: ‘My lucky penny got stuck… but I hold my head up higher.” Je brult de ‘oooh’ en ‘aaahs’ mee terwijl de gitaar, drums en bas het nummer verder vooruit stuwen tot het explodeert in een vunzige schelle fuzz-gitaarsolo.

“Hey You, It’s Okay” is één van de tracks op hun debuutplaat ‘Sambuca Dreams’ die 14 april wordt gereleaset op het label Fons Records. Voor hun debuut sloeg Crooked Steps de handen in elkaar met producer Thomas Valkiers.

“Sambuca Dreams toont wie we echt zijn: geen zware jongens, al houden we er soms wel van om eens stevig te rammen, geen softies, maar zeker ook niet bang voor een zeemzoet choruspedaaltje. Voor elk wat wils dus” - geeft frontman Lou alvast mee.

Luister HIER

LIVE
4/05/23 – VIERNULVIER Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over