De druk wordt hoger, de vermoeidheid slaat toe, de fysieke inspanningen eisen hun tol: het is duidelijk dat de finale van Sterren op de Dansvloer steeds dichterbij komt. Maar nu de eindmeet nadert, stijgt ook de wilskracht om door te gaan tot de laatste dans is gedanst. Op vrijdag 4 januari 2013 trekken Eline De Munck, Lucas Van den Eynde en Kevin Van der Perren een voorlaatste keer alle registers open in de knallende halve finale van Sterren op de Dansvloer. Ze bewijzen zichzelf in drie nieuwe dansen – waaronder de chachacha-choreografie van jurylid Euvgenia Parakhina – om zo hun plekje te verzilveren in de grote finale van volgende week.

Vrijdag 11 januari 2013: dat is de datum waar Eline De Munck, Kevin Van der Perren en Lucas Van den Eynde al wekenlang naartoe leven. Welke twee dansparen dan nog in de running zijn, weten we nu vrijdag aan het einde van de negende liveshow van Sterren op de Dansvloer. Over het dansavontuur van Linda Mertens is het doek alvast gevallen. Gemiddeld 874.182 kijkers – goed voor een marktaandeel van 27,6% (VVA 18-54, alle cijfers live +5) – zagen hoe zij vorige week de dansvloer definitief moest verlaten.

3 x 3
In de halve finale van Sterren op de Dansvloer wordt de lat opnieuw een niveau hoger gelegd voor Lucas, Kevin en Eline, die in haar eentje de vrouwelijke eer hoog moet houden. Het trio moet namelijk voor het eerst drie dansen onder de knie krijgen: een Argentijnse tango, een chachacha-groepschoreo van Euvgenia Parakhina en een dans die ze nog niet eerder hebben gebracht.

Eline De Munck zweefde in de achtste liveshow tussen vreugde en ontgoocheling, maar hoopt deze week met haar jive op Candyman van Christina Aguilera voluit voor dat eerste te gaan. Haar tango van vorige week kon de jury alvast bekoren en toverde twee tienen op het scorebord. In de halve finale gaat Eline dan ook niet voor minder met haar Argentijnse versie op La Gloria van Gotan Project.

Kevin Van der Perren probeert na zijn geslaagde American smooth opnieuw voor een hoogvlieger te zorgen, en dat met een Engelse wals op Come Away With Me van Norah Jones. Daarnaast hoopt hij zich ook met zijn Argentijnse tango op Skyfall van Adele van een finaleplaats te verzekeren. Lucas Van den Eynde streeft hetzelfde doel na, maar brengt zijn Argentijnse tango op Libertango van Astor Piazzolla. Met een verleidelijke chachacha op Shing a Tin Tin van Tito Puente tracht hij de jury ook van zijn heupkwaliteiten te overtuigen.

Alsof het aanleren van deze twee dansen nog niet voor voldoende stress zorgt bij de dansers, worden onze Sterren vrijdag nog voor een extra uitdaging geplaatst. Onder het toeziend oog van de choreografe zelf – jurylid Euvgenia Parakhina – brengen zij een groepschachacha op Forget You van Cee Lo Green. Wie aan de hoge verwachtingen van de achtvoudige latin en ballroom danskampioene voldoet, staat alweer een stapje dichter bij die grote finale van vrijdag 11 januari 2013.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: