Ruim vijf maanden voordat het Óbuda-eiland in Boedapest weer wordt omgetoverd tot The Island Of Freedom, dropt Sziget Festival een lading nieuwe namen. Justin Bieber, Tame Impala en Calvin Harris staan naast Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings Of Leon als headliners op het Hongaarse festival. Ook Kensington, Sam Fender, Anne-Marie, Nina Kraviz en Steve Aoki prijken op de line-up. Sziget vindt deze zomer plaats van 10 t/m 15 augustus plaats in hartje Boedapest.

De Canadese superster Justin Bieber staat als onderdeel van zijn Justice World Tour op Sziget en is daarmee één van de zes headliners. Ook Tame Impala, de Australische band rondom Kevin Parker, reist dit jaar af naar Boedapest en voegt zich samen met dj en producer Calvin Harris bij de headliners. Met eerder bevestigde artiesten ArcticMonkeys, Kings Of Leon en Dua Lipa staan deze acts dit jaar bovenaan de Sziget poster.

Het Hongaarse festival maakt nog veel meer namen bekend. Britse popsensatie Anne-Marie maakt haar opwachting op de Main Stage. Vanuit Groot-Brittannië komen ook de veelbelovende talenten Sam Fender, Holly Humberstone en Alfie Templeman over. Van de Amerikaanse dj Steve Aoki kunnen we een sensationele dance-show verwachten en ook het Duitse duo Milky Chance, bekend van de hit ‘Stolen Dance’, staat op het Hongaarse festival.

Kensington maakt haar debuut op het grootste podium van Sziget. De Nederlandse band, die bezig is aan hun laatste jaar in deze samenstelling, stond in 2013 voor het eerst op The Island Of Freedom. In 2015 en 2017 deden ze dat nog eens over en met de jaren groeiden het podium en het publiek. Dit jaar staat Kensington op de Main Stage en daarmee lijkt de Sziget-cirkel rond. De Utrechtse band zegt er zelf over: “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld! Het is een eer om op Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Eerste namen voor het Colosseum
Voor de legendarische Colosseum stage, die dit jaar compleet wordt vernieuwd, zijn ook de eerste namen bekend gemaakt. De Russische dj en producer Nina Kraviz maakt haar opwachting en dat doet ze niet alleen. Ze staat er naast onder meer de Deense producer Kölsch en de Amerikaanse dj Seth Troxler.

Op het veelzijdige Sziget zie je naast de grootste artiesten en bands ook ieder jaar een uitgebreid randprogramma, met (straat)theater, dans, film, circus, sport en kunst. The Island Of Freedom, gelegen in het hart van Boedapest, trekt jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers van meer dan 100 nationaliteiten. Liefde, acceptatie, vrijheid, diversiteit en tolerantie zijn de belangrijkste pijlers van het Hongaarse festival.

Tickets
Wie het complete festival - zes dagen - wilt meemaken betaalt momenteel €290. Voor drie dagen Sziget betaal je €195. Vanaf 1 maart stijgen de prijzen. Meerdaagse tickets zijn te koop via www.szigetfestival.com en dagtickets gaan later in de verkoop.

Sziget Express
Al meer dan 10 jaar brengt de festivaltrein duizenden ‘Szitizens’ van Nederland naar Hongarije. De eerste Sziget Express is al uitverkocht en voor de tweede trein zijn de laatste tickets nu te koop. Tickets voor de groenste reisoptie koop je op de website van organisator Festival.Travel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: