Mumford & Sons, Lorde en Macklemore staan dit jaar op de Main Stage van Sziget. Zij staan naast Billie Eilish, Imagine Dragons, David Guetta en Florence + The Machine als headliners op het Hongaarse festival in Boedapest. Vanuit België is onder meer The Haunted Youth aangekondigd. Ook Loyle Carner, Bonobo, Tale Of Us, girl in red en Sleaford Mods prijken op het affiche. Het zesdaagse festival vindt deze zomer van 10-15 augustus plaats.

Sziget verwelkomt drie nieuwe headliners voor komende editie. De Britse folkbandMumford & Sons keert terug naar The Island Of Freedom. De Nieuw-Zeelandse popster Lorde is bijna klaar met haar Solar Power tour, maar voor het Sziget Festival keert ze graag nog eens terug naar Europa: op 12 augustus staat ze op het grootste podium. Diezelfde dag staat ook de Amerikaanse rapper Macklemore als headliner in Boedapest. Deze namen staan met de eerder bevestigde Billie Eilish, Florence + The Machine, Imagine Dragons en David Guetta bovenaan de poster van het Hongaarse Festival.

In totaal maakt de organisatie van het festival ruim 45 namen bekend. De Britse rapper Loyle Carner komt voor het eerst naar Sziget Festival, net als girl in red en Confidence Man. 'Welcome To My Island' gaan we live horen The Island Of Freedom, want ook Caroline Polachek is toegevoegd aan de line-up. Ook Yung Lean, Sleaford Mods, Arlo Parks, AJR en Giant Rooks komen naar Boedapest.

Belgische & Nederlandse artiesten
The Haunted Youth gaat grenzen over en reist deze zomer ook af naar Boedapest. Vanuit Nederland zijn onder meer Son Mieux, Reinier Zonneveld, Coloray en Bizzeyaangekondigd. Voor de roemruchte Party Arena zijn de eerste hosts aangekondigd. Het Belgische Rampage en het Nederlandse Q-Dance en Awakenings organiseren alledrie een avond op het Hongaarse festival.

Elektronische muziekliefhebbers kunnen nog meer hun hart ophalen. Met het energieke Bonobo, het Italiaanse duo Tale Of Us, 999999999, Ben Böhmer (live), I Hate Models en Jeff Mills valt er meer dan genoeg te dansen op het eiland.

Sziget-directeur Tamás Kádár voegt daar de drie belangrijkste aanpassingen voor het festival toe: ‘'Art of Freedom keert terug, met als doel opvallende en tot nadenken stemmende kunstwerken van talentvolle kunstenaars te laten zien. Daarnaast zullen bijna alle mobiele toiletten van het festival verdwijnen en vervangen worden door spoeltoiletten. Vorig jaren waren er problemen met het stof door de ongebruikelijke droogte, maar in 2023 ondernemen we actie op verschillende fronten om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.’'

Dagtickets
Vanaf nu zijn ook de dagtickets voor Sziget in de verkoop, deze kosten €75 per stuk. Hiermee is ook een groot deel van de dagindeling van het festival bekend. Voor het festival zijn tevens Full Festival Passes en 3-Day Passes te koop via www.szigetfestival.com/nl. Kamperen op The Island Of Freedom is inbegrepen - op heel veel plekken van het festivalterrein mag je een tentje opgooien.

Sziget Express
Ook in 2023 reist de Sziget Express weer naar Boedapest. Deze internationaal bekende festivaltrein brengt jaarlijks duizenden Szitizens naar Hongarije. Tickets voor de groenste reisoptie naar het Hongaarse festival zijn te koop bij organisator Festival Travel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over