Help de wereld al afvallend van het afval af!

Het multiculturele Hongaarse Sziget Festival zet zich al jaren in voor een betere wereld, maar de komende maand doet de organisatie er nog een schepje bovenop – met ‘Mission: Love Revolution 2018’. In deze wedstrijd worden (potentiële) bezoekers, ofwel Szitizens, uitgedaagd diverse missies te volbrengen die de wereld een beetje fijner, groener en gelijker maken. Aanstaande zondag op de planning: wereldwijd met z’n allen 20 minuten joggen en ondertussen zakken vol met afval verzamelen.

Ga groen en word fit
Ploggen (een samenvoeging van joggen en het Zweedse ‘plocka upp’, dat oprapen betekent) is een uit Scandinavië overgewaaide fitnesstrend die niet alleen goed is voor je conditie, maar ook voor het milieu. Het idee is namelijk dat je tijdens het hardlopen al het zwerfafval onderweg opraapt en zo de planeet wat schoner achterlaat. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er tegenwoordig zo’n 50 miljoen mensen die regelmatig joggen. Als zij allemaal slechts één plastic fles per jaar zouden ploggen, zou er al tien keer meer plastic worden opgeruimd dan dat er ieder jaar in de oceanen terecht komt! Goed voor de wereld dus, maar ook voor jezelf; wel afvallen, geen afval.

Zondag 6 mei: ploggend het klokje rond
Hoewel de meeste missies op een eigen gekozen moment kunnen worden uitgevoerd, komt Sziget met drie speciale missies die op een bepaalde dag plaatsvinden, om zo een extra boost te creëren en samen écht het verschil te maken. De eerste is zondag 6 mei: ‘24h plogging’. De bedoeling is dat ieder team in zijn eigen tijdzone om 15:00 uur gaat ploggen en hier een live video van maakt op social media. Elk teamlid plogt 20 minuten, achtereenvolgens, zodat je samen al gauw een uur lang afval kunt verzamelen. Als er in elke tijdzone minimaal één team meedoet, wordt er zo dus wereldwijd 24 uur lang geplogd. Deelnemers aan deze missie winnen gegarandeerd een verzorgd ontbijtje op Sziget Festival 2018. Daarnaast worden er 5 winnende teams geloot, waarvan ieder teamlid een gratis bungeejumpsessie op het festivalterrein krijgt.

Mission: Love Revolution 2018
Er zijn in totaal maar liefst 60 missies uitgedacht in drie categorieën: duurzaamheid, gelijkheid en vrede. Allen hebben als doel de wereld te verbeteren. De stimulans voor Szitizens zit hem in de prijzen die er te winnen zijn. Sommige prijzen zijn gegarandeerd zodra je een bepaald aantal punten hebt bereikt. De teams die in een bepaalde categorie de meeste punten behalen, winnen een exclusief VIP campinggedeelte dat is afgebakend met een eigen chillzone en dagelijkse cadeaus tijdens Sziget Festival 2018. Ook wordt er nog een luxe glamping accommodatie verloot tussen alle teams met meer dan 150 punten. Geïnteresseerden hebben tot 31 mei de tijd om mee te doen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over